Tre scoringer av Jönsson

Artikkelen er over 13 år gammel

(Start – Rosenborg 5-2) Start-spissen Todi Jönsson scoret tre ganger, og RBK-keeper Espen Johnsen ble utvist. Men det skjedde mye mer enn det da serielederen utklasset en falmet trøndersk storhet.

DEL

Allerede etter 26 minutter hadde det skjedd mer i denne kampen enn det gjør i løpet av 90 minutter i de fleste andre kamper. Start ledet 3-0, Espen Johnsen hadde gjort to tabber og i tillegg blitt utvist. Vi tar det i kronlogisk rekkefølge.

Rødt kort

Kristofer Hæstad gjorde 1-0 på en knallhard heading uten at RBK-keeperen kunne gjøre så mye med det. Men på 2-0-målet til Todi Jönsson fire minutter senere, bommet han på en utboksing. Enda mer klønete så det ut da den færøyiske landslagsspissen la på til 3-0 etter 20 minutter.

Og som ikke det var nok, ble Espen Johnsen utvist for en ettersleng mot samme Jönsson. Start-spissen taklet Johnsen knallhardt, og den tidligere Start-spilleren greide ikke å beherske seg. Det røde kortet var korrekt nok, selv om Todi Jönsson overspilte noe voldsomt.

– Det tredje målet var en tabbe meg, og jeg innrømmer at jeg mistet hodet ved utvisningen. Men fallet til Start-spissen var interessant, sa Johnsen lakonisk.

Todi Jönsson hadde selvsagt ikke noe imot å score tre ganger mot den regjerende seriemesteren.

– Det var svært moro med tre mål, sa spissen fra Færøyene som var overbevist om at det var riktig av dommeren å vise ut Espen Johnsen. Jönsson roste også sine lagkamerater.

– Det er en fin blanding av rutine og ungdommelig pågangsmot. Jeg tror dette laget kan komme veldig langt, uttalte tremålsscoreren.

Superlativer

Etter at Start gjorde som de ville fram til 4-0, kom gjestene mer med og reduserte to ganger. Men mot slutten kom Start sterkt tilbake, og drepte det lille som var av spenning. Trener Tom Nordlie tok fram superlativene etter kampen.

– I første omgang var vi innom noe av det beste vi har gjort i år, og jeg er særdeles fornøyd, var suksesstrenerens første reaksjon. Han la til at han ikke likte måten Rosenborgs scoringer kom på.

Per Mathias Høgmo fikk et tøft møte med norsk eliteserie da han ledet Rosenborg i sin første seriekamp, men han var taktisk nok til å trekke fram det positive fra kampen sett med RBK-øyne.

– Jeg er veldig godt fornøyd med de siste 60 minuttene, og det er viktig å ta med seg det som positivt videre, uttalte Høgmo.

Men Rosenborg må hjem å trene på duellspill. Fire av Starts scoringer kom på dødballer hvor iltre sørlendinger herjet med trauste trøndere.

(ANB)

Artikkeltags