Tromsø overlegne

Tromsøs Steffen Nystrøm og Ruben Yttergård Jensen kunne juble etter tre poeng mot Vålerenga.

Tromsøs Steffen Nystrøm og Ruben Yttergård Jensen kunne juble etter tre poeng mot Vålerenga. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tromsø tok en komfortabel 3-1-seier mot Vålerenga lørdag. Se mål og høydepunkter her!

DEL

Tomålsscorer Magnus Andersen var et konstant uromoment for Vålerenga-forsvaret da Tromsø tok en fortjent 3-1-seier hjemme på Alfheim lørdag.

Den 25-årige midtbanespilleren gjorde en sterk kamp med to scoringer som trygget tre nye poeng til Tromsø vel i havn. TIL-trener Per Mathias Høgmo lovpriset Øksfjord-gutten etter seieren.

– Han scoret to flotte mål og var banens desidert beste spiller. Han spiller på et meget høyt nivå nå, sa Høgmo.

Etter kollapsen mot Odd Grenland i Skien (2-2) sist helg, etterlyste Høgmo en reaksjon fra egne spillere mot Vålerenga.

– Dette var en veldig viktig trepoenger etter det som skjedde sist. Den kampen var så flatterende at det måtte skje noe hos spillerne. Vi gjennomførte en nærmest perfekt kamp der vi nesten ikke ga bort en eneste målsjanse. I tillegg kunne vi gjort fire-fem mål til, mente Høgmo.

To raske

TIL åpnet kampen forrykende med høyt ballpress og stor aggressivitet. Bare en mesterlig redning av Lars Hirschfeld før fem minutter var spilt, hindret Steffen Nystrøm fra en tidlig ledelse.

Vålerenga red av den verste stormen utover i omgangen. Da gjestene for alvor kom inn i kampen, raknet imidlertid det meste. To ganger i løpet av to minutter glapp det for VIF-forsvaret.

Først prikket Zdenek Ondrasek inn en flott volleyscoring etter sommel og rot i forkant av målet. Dernest dunket Andersen inn en håpløs tversoverpasning fra Dawda Leigh på direkten.

– Fortjent tap

Vålerenga kom aldri til hektene igjen, og da Andersen økte til 3-0 tidlig i annen omgang var det over for gjestene fra hovedstaden. En fattig trøst for oslolaget får være Mohammed Fellahs praktfulle redusering fire minutter før slutt - på det som var gjestenes andre skudd på mål i kampen.

Etter kampen la Vålerenga-trener Martin Andresen ingenting imellom i vurderingen av eget lag.

– Vi tapte veldig fortjent, og Tromsø var gode i hele kampen. De to første målene var imidlertid rene gavepakker fra oss. Vi kan ikke forsvare oss som om vi har hjerneblødning, sa Andresen.

Bortelaget manglet André Muri i forsvaret. Det var tydelig på Alfheim.

– Muri var et enormt savn i dag, mente Andresen.

16. mai, på norsk fotballs festdag, skal Tromsø gjeste serieleder Strømsgodset på Marienlyst, mens Vålerenga tar imot tabelljumbo Stabæk hjemme på Ullevaal. (ANB-NTB)

Artikkeltags