Tromsø slo tilbake

Artikkelen er over 5 år gammel

Daniel Fredheim Holm sørget for Rosenborg-ledelse ved pause, men Tromsø kom voldsomt tilbake etter hvilen. Se høydepunktene her!

DEL

Zdenek Ondrasek sørget for 1-1 og poengdeling i eliteseriekampen søndag.

Rosenborg hadde full kontroll på tafatte tromsøværinger før pause. Daniel Fredheim Holm kombinerte fint med Mikael Dorsin etter ti minutter og sendte Rosenborg i ledelse med det som var omgangens eneste sjanse. Et ellers robust Tromsø-forsvar fremstod svært passivt da Fredheim Holm både fikk plass og rom på ledermålet.

Tromsø maktet ikke å legge press på gjestene utover i omgangen. Rosenborg ledet derfor fortjent ved halvtid.

Hjemmelaget løftet seg flere hakk i 2. omgang, da laget spilte med langt større glød og intensivitet. Magnus Andersen satte Daniel Örlund på en test som svensken gikk seirende ut av etter54minutter.

Zdenek Ondrasek sørget for en fortjent utligning etter69minutter, da tsjekkeren overlistet Örlund med et velplassert skudd i lengste hjørne. Overhoppet spissmakker Ole Martin Årst gjorde i forkant utmanøvrerte RBK-forsvaret fullstendig.

Tromsø fortsatte jakten på vinnermålet og hadde et formsterkt Rosenborg i kne. Både Thomas Drage og Magnus Andersen var nære på å score vinnermålet på tampen.

- Alt i alt er jeg fornøyd med ett poeng her. Hadde du spurt meg før kampen om jeg ville bli fornøyd med uavgjort, ville jeg definitivt vært det, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson, før han dro litt mer på sitt eget svar.

- Vi hadde sjansen til å punktere dette. Men uavgjort er greit.

Roser spillerne

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo mener hans mannskap skal ha mye ros for at de fortsatt henger med i alle turneringer.

- Vi er fortsatt med i eliteserien, europacupen og NM. Det er en stor prestasjon. Jeg er veldig fornøyd med at vi kom tilbake mot et Rosenborg-lag som forsvarte seg godt, sa Høgmo etter kampslutt.

Tromsø gjester Fredrikstad i neste eliteserierunde, mens Rosenborg er vertskap for Aalesund på Lerkendal.

(ANB-NTB)

Artikkeltags