Ujah ga LSK pusterom

Anthony Ujah jubler sammen med Erling Knudtzon.

Anthony Ujah jubler sammen med Erling Knudtzon. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Anthony Ujah (19) ble matchvinner da Lillestrøm skaffet seg et pusterom i kampen for å overleve i eliteserien.

DEL

Anthony Ujah ble matchvinner for hjemmelaget. 19-åringen sikret LSK tre viktige poeng med sin avgjørende scoring i det 56. minutt. Det var den nigerianske spissens niende mål for sesongen.

Etter seieren har Lillestrøm elleve poeng ned til Molde på kvalifiseringsplass, men laget har én kamp mer spilt. Molde møter Strømsgodset mandag.

Vi fulgte kampen live her!

– Det er bittert å reise uten poeng etter å ha scoret to veldig bra mål. Jeg hadde ikke vært bekymret hvis det ikke var for at dette ser ut til å gjenta seg gang etter gang, sa Tørum.

– Da blir det en dårlig stemning i gruppen. Det tærer på humøret.

Det gjør at trener Henning Berg nå begynner å se mer på de seks beste lagene på tabellen, enn på lagene i nedrykksstriden. Målet er å bli blant de seks beste.

– Det er realistisk å nå det målet. Jeg er svært fornøyd med resultatet i dag. Det representerer et klart framsteg, sa Berg.

Best før pause

Start solgte seg dyrt og var det klart beste laget før pause. Allerede etter fem minutter headet Rolf Daniel Vikstøl ballen i nettet på en corner fra den hjemvendte Start-sønnen Fredrik Strømstad. Kaptein Frode Kippe utlignet i det 32. minutt da han stusset en frispark fra Karim Essediri i mål.

Dagens scoring besørget Espen Børufsen i det 40. minutt da han med sitt «kalde» høyrebein sendte i vei en utsøkt lobb over Stefan Logi Magnusson og inn i vinkelen. Lillestrøm utlignet på overtid før pause på et noe kontroversielt straffespark ved Khaled Mouelhi.

Tynn tråd

Kampen bar preg av mange feilpasninger og forspilte sjanser. Begge lags forsvar opptrådte usikkert, men Lillestrøm fikk til slutt samlet troppene og rodde i land seieren, men den hang i en tynn tråd i det 59. minutt da Magnusson leverte en fantomredning på Espen Hoffs skudd fra kort hold.

Dette var romeriksklubbens niende seier på rad over Start på Åråsen. Sørlendingene har ikke reist hjem fra Lillestrøm med seier siden 1993.

Savnet ballkunstneren

Start savnet en ballkunstner som Christian Bolaos og kunne også hatt god bruk for Geir Ludvig Fevang på midtbanen, selv om Strømstad gjorde en god jobb så lenge han orket.

Lillestrøm vant en sliteseier og kan takke Magnusson for at det ble tre poeng. For Start ble det igjen tap tross godt spill.

– Jeg ville gi spillerne en klapp på skulderen for god innsats i dag, men Start er det laget i serien som trenger minst sjanser mot seg for å slippe inn mål, sa Tørum for han forlot Åråsen. (ANB-NTB)

Artikkeltags