Underet uteble for HamKam

Molde jubler for scoring mens Knut Henry Haraldsen og Olivier Karekezi henger med hodet.

Molde jubler for scoring mens Knut Henry Haraldsen og Olivier Karekezi henger med hodet. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

HamKam skuffet i skjebnekampen mot Molde, og hedmarkingene spiller i 1. divisjon neste år.

DEL

For HamKam er det åttende gang laget har rykket ned fra eliteserien. I minusgradene på Briskeby søndag var det lite som varmet.

Arne Erlandsens lag har slitt i bunnen det meste av sesongen. Heller ikke søndag var det mye som minnet om eliteserie på nye flotte Briskeby hvor Arne Erlandsen sannsynligvis trener heislaget også neste sesong.

– Jeg blir nok i Hamar to år til, sa Arne Erlandsen etter tapet mot Molde.

– Jeg er skuffet over at vi ikke greide å vinne siste hjemmekamp. Vi skapte for lite og var ikke gode nok i avgjørende situasjoner. Nedrykket er en konsekvens av hele sesongen, sa Erlandsen.

HamKam har slitt hele sesongen. Nedrykket kom ikke som noen bombe.

– Alt etter fem kamper skjønte jeg det ville bli problemer. I høst har vi spilt bedre og bedre og vært med i kampen om kvalifiseringsplassen, fortsatte Erlandsen, som ikke har greid å hente fram det samme gode spillet som i fjor.

– Vi har ikke vært på samme nivå. Vi må tenke offensivt neste år hvis vi skal ta raskeste vei opp igjen. Det er en tøff 1. divisjon, mente Erlandsen.

Uheldig igjen

HamKams finske keeper Jon Masalin sto dårlig plassert da Molde tok ledelsen på langskudd fra José Mota. Masalin kom på halvdistanse da Masalin fyrte løs. Han ble spilt gjennom av Toni Koskela. Også i forrige seriekamp i Stavanger var HamKam-keeperen uheldig.

Rett før scoringen misbrukte HamKams Oluwasegun Abiodun en kjempesjanse. Også i 2. omgang var han nærmest HamKam-scoring. Men HamKam med kniven på strupen presterte svært lite i 2. omgang.

HamKam-spillerne har ofte klaget på dommeravgjørelser denne sesongen. Slik var det også søndag. I skjebnekampen ble laget trolig snytt for straffespark da Vegard Bjerke ble lagt ned innenfor sekstenmeteren på stillingen 0-1 i første omgang.

Tre strake

For Molde ble det tredje strake seier på Briskeby Gressbane. Laget burde ha scoret flere ganger. I 2. omgang misbrukte Daniel Berg Hestad og Mame Biram Diouf kjempesjanser.

For Molde var Toni Koskela, Daniel Berg Hestad, Thomas Holm og Knut Olav Rindarøy de beste.

For HamKam ble det en trist kveld. Laget prøvde, men det var ikke nok. Nok en gang er det samling i bunn for grønnbuskene. Våren 2010 er de trolig igjen i eliteserien.

Heislaget fornekter seg nok ikke. (ANB-NTB)

Artikkeltags