Uslåelige hjemme

Artikkelen er over 5 år gammel

Aalesund plusset på sin gode hjemmestatistikk med seieren over Stabæk. Se mål og høydepunkter!

DEL

Aalesund vant 3-1 hjemme mot tabelljumbo Stabæk søndag. Det var lagets 15. seriekamp på rad uten tap på eget gress.

– Jeg måtte ta noen alvorsord i pausen fordi jeg ikke var fornøyd med måten spillerne opptrådte på i første omgang. Først og fremst måtte vi prøve å samle laget bedre, og dessuten spille klokere, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal, som mente det var store hull i forsvaret i første omgang.

Etter pause var det et tettere og langt mer offensivt Aalesund-lag som til tider herjet med gjestene.

Rekdals mannskap spilte en svak første omgang og måtte vente helt til det 43. minutt for å få hull på Stabæk-forsvaret. Et frispark ble stanget inn av midtstopper Daniel Arnefjord, men bare sekunder før pause rotet Aalesund-forsvaret det til og slapp inn en billig scoring fra Franck Boli, som fra kort hold scoret enkelt på Sten Grytebust.

Keeper skadd

Gjestene fikk en uheldig start på oppgjøret da sisteskanse Mande Sayouba måtte ut med skade allerede etter ni minutters spill. Jan Kjell Larsen tok over målvaktsjobben hos Stabæk.

Stabæk-trener Petter Belsvik stilte med bare tre spillere på banen som var over23år.

– Vi må hele tiden jobbe knallhardt for å få laget til å fungere. I lange perioder klarte vi det i dag, mente han.

– Vi må score på sjansene. Noen muligheter ga vi rett og slett bort, sa han videre.

Supergoal av Stewart

I annen omgang styrte Aalesund mye av banespillet og kom også til flere hvasse sjanser. Etter65minutter var det innbytter Tremaine Stewart sin tur, og hans flotte scoring var alene verdt inngangsbilletten. Han gjorde alt selv: Skar inn fra kant, lurte av tre Stabæk-forvarere og satte ballen utakbart i høyre kryss for Stabæk-keeperen.

To minutter før slutt fastsatte Fredrik Ulvestad resultatet til 3-1 fra straffemerket. I forkant hadde Lars Fure, som spilte den siste omgangen, blitt felt rett innenfor 16-meteren.

Ulvestad spilte en god kamp i sin defensive midtbanerolle og ble kåret til dagens Aalesund-spiller. Store deler av innledningen på sesongen gikk i vasken for Ulvestad, som pådro seg kyssesyken rett før seriestart, men formen nå virker upåklagelig.

(ANB-NTB)

Artikkeltags