– Vålerenga vil ha Børven

VIF skal ha tatt kontakt med Odd Grenland for å sjekke opp muligheten for å hente Odds toppscorer, Torgeir Børven.

VIF skal ha tatt kontakt med Odd Grenland for å sjekke opp muligheten for å hente Odds toppscorer, Torgeir Børven. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vålerenga har kommet på banen og vurderer nå å kjøpe Torgeir Børven (20).

DEL

[Telemarksavisa] Utenlandske klubber er også i bildet. Odd Grenland vil se an eventuelle bud.

Osloklubben har tatt kontakt med Odd Grenland for å sjekke opp muligheten for å hente Odds toppscorer, skriver Telemarksavisa på nett. Avisen siterer sikre kilder.

(VIDEOEN: Torgeir Børven viste hva som bor i ham i kampen mot Strømsgodset, og sendte ballen i nettet på hel volley etter et perfekt innlegg fra Mattias Andersson)

Har penger

Vålerenga solgte nylig spissen Håvard Nielsen til Salzburg for 25 millioner kroner, noe som gjør at trener Martin Andresen har penger og må handle inn offensive spillere.

Torsdag ble Chad Barrett hentet inn på lån fra LA Galaxy, og tidligere har Haugesunds Nikola Djurdjic blitt nevnt som en aktuell nykommer. Serberen har foreløpig avvist et slikt klubbytte. Nå har altså, ikke overraskende, også Torgeir Børven blitt en aktuell mann.

Venter på bud

Tidligere Odd-direktør Tore Andersen, som nå har begynt som skolesjef i Skien kommune, henviser til styreleder i Odds ballklubb, Trond Haukvik. Han vil ikke bekrefte Vålerenga-interessen, men han strekker seg til å si:

– Det foreligger ikke noen konkrete bud. Mange snakker med mange, og vi må – og kan – kun forholde oss til dette når det eventuelt kommer noe konkret. Så vidt jeg vet er det ingen konkrete bud nå, sier styrelederen til Telemarksavisas nettutgave.

En spiller som Børven, som er ung og scorer med begge bein, hodet, på frispark og straffespark, står også på blokka til flere utenlandske klubber. Etter det Telemarksavisa forstår, er det hovedsakelig klubber i Nederland og Danmark som har vist interesse. Aalesund som fikk to nei fra Børven i vinter, skal også fortsatt være interessert.

Dyre overganger

I vinter ble det antydet en Børven-pris på mellom fire og fem millioner kroner, men med både Valon Berisha og Håvard Nielsens 20 millioners overganger til Østerrike, har nok også Odd tenkt sitt om Børvens verdi. Odd-spissen har blant annet scoret mer enn Nielsen i år, og det med mindre spilletid og mye av den både på kant og som indreløper. Torgeir Børven har for øvrig Odd-kontrakt ut 2014.

– De fleste, inkludert meg, ble overrasket over størrelsen på disse overgangene. Men det er jo positivt for Viking og Vålerenga. Som sagt tidligere, kan vi kun forholde oss til det som eventuelt skulle dukke opp av konkrete bud, sier Trond Haukvik.

(ANB)

Artikkeltags