Vant etter knallåpning

Marcus Pedersen, Martin Pusic og Morten Berre feirer etter 3-0-scoringen.

Marcus Pedersen, Martin Pusic og Morten Berre feirer etter 3-0-scoringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vålerenga åpnet søndagens kamp med å score tre mål på de første 13 minuttene. Det holdt til 3-2-seier over Fredrikstad. Se alle målene og flere høydepunkter!

DEL

Blåtrøyene trengte kun åpningskvarteret for å avgjøre hjemmekampen på Ullevaal. Marcus Pedersen sjokkerte Fredrikstad med to typiske måljeger-scoringer før fem minutter var spilt. De ble fulgt opp da Morten Berre skled inn 3-0-ledelse etter kun 12 minutters spill.

– Jeg merker at det begynner å komme seg. Jeg scorer når jeg kaster meg inn, og det betyr at jeg er på vei tilbake, sa Pedersen til TV 2. Han har brent flesteparten av sjansene han har fått i år.

Som vanlig var Vålerenga klart bedre i den ene omgangen enn den andre. Søndag leverte Martin Andresens gutter en første omgang det luktet svidd av. Fredrikstad ble nærmest statister og ble løpende mellom Vålerenga-spillerne, som gikk til pause med tremålsledelse.

Spenning ble det likevel da lagene entret gresset etter pause. Tre minutter tok det før Andreas Nordvik rotet i forsvar og ga gjestene ballen. Etzaz Hussain slapp ballen perfekt til Tarik Elyounoussi, som stormet gjennom på venstresiden og satte den under Lars Hirschfeld og i mål.

– De første fem minuttene ødela hele kampen. Det blir vanskelig å vinne fotballkamper når vi får tre mål imot. Men det handler litt om stolthet. Jeg ville at laget skulle ut og kjempe for drakta i annen omgang, sa FFK-trener Tom Freddy Aune.

Og Elyounoussi reduserte på ny da VIF-forsvaret sov etter en times spill. Han lurte på offsidegrensen og fikk en god ball fra Andreas Landgren. Deretter fikk FFK-kapteinen rusle fritt mot mål og satte inn 2-3 via Vålerengas sisteskanse.

Vertene klarte ikke å gjenerobre kontrollen over kampen etter reduseringen. Riktig nok fikk VIF skapt noen sjanser i sluttminuttene, men gjestene var nærmest scoring uten at det ble endring i resultatet. Det bør hjemmelaget være mest fornøyd med.

– Det var en fantastisk fin første omgang, og da spilte vi slik vi skal. Men så tenkte nok guttene at de skulle spare seg litt i et hektisk kampprogram. Vi gjorde feil på egen banehalvdel, så jeg er veldig fornøyd med at vi dro i land tre poeng, sa Martin Andresen.

På tampen ble det full forvirring på Ullevaal da dommer Espen Berntsen ga Etzaz Hussein gult kort for det han mente var filming. Mannen i sort hadde åpenbart glemt at midtbanemannen hadde gult kort fra før, og etter litt diskusjoner på sidelinjen så han seg nødt til å dra opp det røde kortet og vise ut Hussain.

Seieren betyr at Vålerenga klatret til 3.-plass i eliteserien med 13 poeng på sju kamper. Fredrikstad tapte for fjerde gang med ett mål og ligger på 13.-plass. (ANB-NTB)

Artikkeltags