Viking med sterk seier

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

(Viking – Monaco 1-0) Viking tok en meget sterk seier i UEFA-cupen mot det franske storlaget Monaco, torsdag kveld. Tony Nhleko ble matchvinner da han satte inn en retur etter et flott Viking-angrep tidlig i første omgang.

DEL

På en regntung gressmatte på Viking stadion scoret hjemmelaget allerede i det 18. spilleminutt.

Viking kom rundt på venstrekant ved Thomas Pereira. Han slo et glimrende innlegg på hodeluggen til Allan Gaarde. Monaco-keeper reddet headingen fra dansken, men returen til Nhleko klarte han ikke å stoppe.

– Det var en stor ære for meg å score det avgjørende målet i dag. Jeg synes laget spilte bra og lagmoralen var på topp. Vi var solide defensivt, sa en meget fornøyd matchvinner til TV 2 etter kampen.

Best i starten

Viking var best i starten av kampen og det var fullt fortjent at laget gikk opp i ledelsen.

Etter målet kom Monaco mer med i kampen, og skapte en del store sjanser – uten å score. Keeper Anthony Basso viste et par gode redninger og hvis ikke han sto der – var forsvaret der og rensket unna.

– Det er utrolig stort for hele byen at vi klarer å slå Monaco i dag. Jeg synes vi gjør en god kamp, sa Thomas Pereira etter kampen.

Viking-forsvaret, med Brede Hangeland og Frode Hansen i spissen, viste god rutine og ble sjeldent eller aldri direkte utspilt av Monaco-spillerne.

Farlig kontringer

Tony Nhleko og Egil Østenstad ble farlige på kontringer på slutten av kampen og kunne godt ha gitt Viking både to og tre null.

I kampens siste spilleminutt headet imidlertid franskmennene ballen i tverrligger etter en corner, men vikingene fra Stavanger klarte å holde unna, og har nå gode muligheter til å bli blant de tre beste i gruppe A, som gir videre avansement i UEFA-cupen.

– Vi har litt større sjanse på avansement nå enn før kampen i alle fall. Vinner vi neste hjemmekamp ser det veldig bra ut, medkjenner Pereira.

Monaco spilte mesterligafinale for halvannet år siden. (ANB)

Artikkeltags