Danske fristelser

Den danske byen Horsens er vertsby for Giro d'Italias tredje etappe.

Den danske byen Horsens er vertsby for Giro d'Italias tredje etappe. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Skal du på ferie til Danmark? I år er rosinen i danskepølsa italiensk.

DEL

5. mai går startskuddet for Giro d’Italia, men det skjer ikke innenfor støvellandets grenser. Den danske byen Herning er nemlig sentrum for første og andre etappe. Den tredje etappen sykles med start og mål i Horsens.

Skulle du bli inspirert av proffsyklistene har du i år en gyllen mulighet til å delta, riktignok i «Giro d’Italia – Cycling for all». Rittet arrangeres for mosjonister og avvikles på deler av hovedrittets ruter.

Ikke bare sykkel

Selv om det noen ganger virker sånn, handler ikke alt om sykkel i Danmark. I mars åpner de første parkene dørene, og mange spennende nyheter venter.

31. mars åpner Legoland sin nysatsing, «Polarland». Der kan du finne alt fra levende pingviner til splitter nye berg- og dalbaner. Noe for enhver smak med andre ord.

Også Fårup og Djurs Sommerland kan by på ferske attraksjoner. I førstnevnte er «Pindsvinet» en ny berg- og dalbane som etter alt og dømme passer best for de minste. I Djurs Sommerland finner du nyheten «Solguden». Skal vi tro parken er det en karusell hvor du blir slynget ut i en verden full av farger og lianer, og ikke minst skøyeraktige solguder som spruter vann på deg.

Et lite stykke Norge – i København

For deg som savner moderlandet så snart du forsvinner over landets grenser, frister kanskje følgende nyhet:

I København kan du fram til 30. juni gå til Oslo Plads og oppleve et lydkunstverk med lyder fra Oslos gater, parker og torg. Utstillingen heter «Lille Oslo», og ikke overraskende er kunstneren norsk og heter Runa Carlsen.

Dersom noen av de danske nyhetene skulle falle i smak, har danskene laget en skreddersydd «app» for deg. Med mobilapplikasjonen «Dejlig App» kan du for eksempel enkelt bestille danske smørbrød på utmerket dansk.

Artikkeltags