Gunnar først i verden!

I løpet av en "helt vanlig" mandag har Gunnar Garfors (til høyre) besøkt Asia, Afrika, Europa,  Nord-Amerika og Sør-Amerika. Her er han i Caracas i Venezuela sammen med Adrian Butterworth i Adelia Television, som lager dokumentar av den heseblesende reisen.

I løpet av en "helt vanlig" mandag har Gunnar Garfors (til høyre) besøkt Asia, Afrika, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Her er han i Caracas i Venezuela sammen med Adrian Butterworth i Adelia Television, som lager dokumentar av den heseblesende reisen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Som første i verden har 37-åringen besøkt fem land i fem kontinent på ett døgn.

DEL

– Gunnar har kommet helskinnet gjennom turen, og landet i Caracas i Venezuela litt over klokken 22 i går kveld. Sist jeg snakket med ham var han rimelig sliten, så han ligger nok og sover etter å ha vært på reisefot i ett døgn, forteller bror Øystein Garfors om den elleville reisen.

Og ved å ha reist innom Afrika, Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika innen ett døgn, har Gunnar Garfors (37) fra Naustdal i Sunnfjord trolig satt verdensrekord. Transportmiddelet han har brukt er rutefly.

– Vi har søkt Guinness rekordbok om å få godkjent rekorden, og avventer svar, forteller bror Øystein.

Ble nesten arrestert

Mye kan skje på en reise. Men når du har som mål å besøke fem kontinent på ett døgn kan ikke mye overlates til tilfeldighetene. Garfors hadde selvsagt booket alle flybilletter på forhånd, og han var helt avhengig at forsinkelser uteble.

De gjorde også det, men politiet i Marokko holdt derimot på å stikke kjepper i hjulene for den reiselystne nordmannen.

– De filmet utenfor en moské i Casablanca da de ble jaget vekk av politiet. Da de filmet igjen, tente politiet for alvor på pluggene og vurderte å kaste Gunnar og filmcrewet i kasjotten. Heldigvis fikk den lokale kontakten deres avverget situasjonen, forteller Øystein.

– Vill idé

Rekordreisen blir filmet av det britiske produksjonsselskapet Adelia Television, som skal lage dokumentarfilmer av reisen – både på nynorsk og engelsk.

– Denne ville idéen ble rett og slett for fristende å ikke ta videre. Produksjonsselskapene jeg presenterte den for var enige, så det blir til og med godt dokumentert, sa Gunnar Garfors før avreise.

Kontinentjakten startet i Istanbul like etter midnatt natt til mandag, og ble avsluttet i Venezuela mandag kveld. Og tidsforskjellene? Jo da, han fikk litt hjelp av dem.

– På grunn av tidsforskjellene ble ikke reisen gjort innenfor 24 timer, men innenfor ett døgn. Med hjelp fra tidssonene brukte han 28 timer på reisen, forteller broren.

Her er reiseruta

Lurer du på hvordan det går an å besøke fem kontinent på en dag? Slik gjorde Gunnar det:

  • Istanbul (SAW) - Casablanca (CMN): 01:10-04:10 - Air Arabia 3O 2438
  • Casablanca (CMN) - Paris (CDG): 07:35-11:35 - Air France AF 1697
  • Paris (CDG) - Punta Cana (PUJ): 13:30-16:20 - Air France AF 3563
  • Punta Cana (PUJ) - Caracas (CCS): 21:00-22:05 - GOL G3 7625

37-åringen er opprinnelig journalist, og elsker å reise. Før verdensrekordforsøket hadde han besøkt hele 174 av verdens 198 land.

Nysgjerrig på Gunnar og fem kontinenter-stuntet? Du kan følge @garfors på Twitter, eller les mer om den helseblesende reisen på hjemmesiden hans. (ANB)

Artikkeltags