Invaderes av turister

Rektor ved Ersfjordbotn skole, Hans Kristian Østring, har opplevd at nordlysturister kjører bil gjennom skolegården i skoletiden.

Rektor ved Ersfjordbotn skole, Hans Kristian Østring, har opplevd at nordlysturister kjører bil gjennom skolegården i skoletiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kikker inn vinduer og telter i skolegården på jakt etter nordlyset.

DEL

[Nordlys] Vinterbesøket i nord har hatt en formidabel økning etter at nordlysturismen tok av for noen år siden. Spesielt områdene rundt Tromsø har blitt populære i jakten på det grønne himmelfenomenet.

Det har skapt rare, ubehagelige og komiske situasjoner ved Ersfjordbotn skole, som nærmest har blitt invadert av turister.

Den siste episoden var for en uke siden, da noen polakker trodde skolen var en kafé og gikk rundt og banket på dørene i skoletiden.

– Det opplevdes litt ubehagelig. Spesielt siden de kikket inn vinduene og at de løp sin vei hver gang ansatte gikk til døra for å åpne, forteller rektor ved skolen, Hans Kristian Østring til Nordlys.

Hendelsen var riktignok langt mindre dramatisk enn fryktet.

– Det viste seg at de egentlig var ute etter en plass å sove, legger han til.

Uka før var den noen andre som hadde slått opp telt like utenfor skolegjerdet. Østring har også opplevd turister som har kjørt bil gjennom skolegården i skoletiden.

– Vi stengte porten med kjetting etter at de kjørte ut av skolegården. Da kom de tilbake og gjorde seg til kjenne. Det hele var en misforståelse, forklarer han.

Østring er tydelig på at han ikke tror turistene mener noe vondt, men at de kanskje ikke skjønner at det er en skole, og at derfor oppstår en del rare situasjoner.

– Jeg tror det ofte oppstår på grunn av at de ikke helt skjønner kodene våre og det kan skape noen utfordringer, mener rektoren. (ANB)

Les hele saken i Nordlys

Artikkeltags