Mange sørkoreanske turister

Andelen av de mange turistene som besøker Norge som er fra Sør-Korea er stigende. Her nyter tursitene skulpturene i Vigelandsparken.

Andelen av de mange turistene som besøker Norge som er fra Sør-Korea er stigende. Her nyter tursitene skulpturene i Vigelandsparken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stadig flere sørkoreanere oppdager Norge som reisemål. I fjor økte antallet overnattinger av sørkoreanske turister i Norge med 19 prosent.

DEL

– Vi ønsker at enda flere tar ferien i Norge, sier statssekretær Halvard Ingebrigtsen (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet. I disse dager er han i Sør-Korea sammen med reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge. De skal møte sørkoreanske turoperatører og medier for å gjøre Norge enda mer kjent som turistland.

Det er stor medieinteresse for hva Norge har å by på, og 70 journalister har møtt statssekretæren på reisen, melder Nærings- og handelsdepartementet.

Sørkoreanske turister sto for over 45.000 overnattinger i Norge i fjor, og det er en vekst på hele 79 prosent fra 2009. Sørkoreanere oppholder seg også lenger i Norge enn gjennomsnittsturisten.

– Sør-Korea er et viktig og voksende marked for norsk reiseliv. Vi vil synliggjøre Norge som destinasjon ytterligere, og vil derfor treffe turoperatører. De er avgjørende for å selge Norge som reisemål, sier Ingebrigtsen.

Sør-Korea er nå Norges nest viktigste handelspartner Asia, etter Kina, men foran Japan. Samhandelen er nesten tredoblet det siste tiåret. (ANB-NTB)

Artikkeltags