Dette er trendy sommermat

Reker er populært i Norge hele året, men spesielt om sommeren.

Reker er populært i Norge hele året, men spesielt om sommeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I Sverige og Danmark slår det ikke an, men i Norge er reker en sommerfavoritt.

DEL

Noen matretter spiser vi nesten bare om sommeren, men hvordan skiller nordmenns favoritter seg fra våre skandinaviske naboers? En fersk undersøkelse viser at Norge er rekenes land, mens laks er svenskenes definitive sommerfavoritt.

– Nordmenn er gale etter reker. Ikke bare er det det sommerproduktet flest søker etter i vår app, men det er også den desidert mest søkte varen totalt sett. Reker slår andre populære varer som cola, Grandiosa og kaffe ned i støvlene, sier Christian Birch. Han er gründer av den digitale tilbudsavis-appen ShopGun.

I Sverige er reker den 22. mest søkte varen (nr 5 om sommeren), mens i Danmark er «rejer» på en svak 36. plass.

– Norge skiller seg veldig ut når det gjelder reker, og vi må langt ned på den totale listen for å finne disse i Sverige og Danmark. Der er det helt andre produkter folk lar seg friste av, forteller Christian Birch.

I Sverige er laks den overlegent mest søkte etter varen også totalt sett. Det er kanskje litt spesielt ettersom det meste av laksen som selges der er norsk laks.

Laks scorer også høyt i Norge, og sjømat har alltid vært populært her i landet. Birch mener at laksen også scorer så høyt fordi det er populært å spise sunt i Norge, og det er kanskje noe mer trendy å spise reker og laks enn pølser og burgere.

– Nordmenn er flinke til å eksperimentere og har mange gode ideer til hva man kan grille hvert år, og de er nok i verdenstoppen når det gjelder å grille fisk. At reker scorer så høyt er nok også en kombinasjon av at det er en vare man ofte kan finne på tilbud, og det er mye å spare på å finne den butikken som tilbyr varen billigst, uttaler Birch.

Topp 5 sommervarer:

Norge:

1. Reker, 2. Laks, 3. Jordbær, 4. Is, 5. Pølser/grillpølser

Sverige:

1. Laks, 2. Vannmelon, 3. Jordbær, 4. Is, 5. Reker

Danmark:

1. Is, 2. Pølser/grillpølser, 3. Jordbær, 4. Laks, 5. Vannmelon (ANB)

Artikkeltags