1 av 5 er misfornøyd

20 prosent av de som overnatter på hotell, er misfornøyd med oppholdet.

20 prosent av de som overnatter på hotell, er misfornøyd med oppholdet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjekk dine rettigheter som hotellgjest.

DEL

Hvis ditt siste hotellopphold ble annerledes enn forventet, er du ikke alene. En undersøkelse Forbrukerrådet har gjort, viser at 1 av 5 er misfornøyd med hotelloppholdet.

– Opplever du at du ikke får det som er avtalt, så må du klage med en gang. Det er viktig at hotellet får gjort opp for seg, ellers kan du miste retten til å klage, sier Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.

Kjøper du et hotellrom gjennom en søkemotor, må du huske at den ikke er ansvarlig. Det er hotellet gjestene skal forholde seg til. Det er også greit å vite at du har bedre rettigheter når du kjøper hotell gjennom en pakkereise, enn hvis du bestiller for seg. Du har blant annet lengre klagefrist.

– Det er svært vanlig å spørre om man kan avbestille hotellrom. Så lenge du ikke er lovt det, eller det står i vilkårene, kan du ikke be om pengene tilbake. Så sjekk om du kan avbestille før du slår til. Et annet godt tips er å spørre om du kan komme på et senere tidspunkt, sier Flønes.

De fleste som klagde fikk løst saken på stedet, men undersøkelsen viste også at 18 prosent ikke kom noen vei,

– Det er flott at de fleste klagene løser seg, og fra 1. juli har Forbrukerrådet kunnet mekle i de sakene som ikke har løst seg. Det betyr at flere kan prøve saken sin, sier direktøren i forbrukerservice.

Undersøkelsen viste også at over halvparten av de som var misfornøyd med hotellrommet lot være å klage, fordi det ikke hadde noen hensikt.

– Vi vet at mange lar være å klage hvis det er for vanskelig. Det gjelder særlig unge mennesker, og vi håper derfor at vår nye meklingshjelp vil føre til at flere krever sin rett, legger Ingeborg Flønes til.

Tipsliste for hotellgjester:

* Sjekk vilkårene for avbestilling.

* Ta en sjekk på nett og se om du finner brukerevalueringer.

* Ta opp forhold som ikke er som avtalt med hotellet med en gang.

* Klag til Forbrukerrådet dersom du ikke får løst saken med hotellet. (ANB)

Artikkeltags