3 av 10 sier ja til ståplass

Ryanair er ett av flyselskapene som kan tenke seg å innføre ståplasser på sine flyreiser.

Ryanair er ett av flyselskapene som kan tenke seg å innføre ståplasser på sine flyreiser. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Men da må prisen være svært lav.

DEL

I framtidens fly kan det bli mulig å fly på samme måte som å ta buss – stående! I alle fall dersom lavprisselskapene får bestemme.

Nordmennene er ikke de som lar seg skremme av ståplass på flyreiser.

En undersøkelse viser at 3 av 10 kan tenke seg ståplass på flyet dersom prisen er tilstrekkelig lav.

De unge er naturlig nok mest positive, hele 47 prosent i aldersgruppen 18-29 år kan tenke seg ståplass på flyet. Det viser reisebyrået Tickets Respons Analyse-undersøkelse.

Lavprisselskaper som irske Ryanair og kinesiske Spring Air har lansert ideen om ståplasser. Selv flyprodusenter forbereder seg på den nye trenden, for eksempel har Airbus registrert patenter på sine nye seter som tar mindre plass, og gjør at det blir mulig med flere passasjerer. Tanken er at de som er villige til å stå skal betale mindre for sine flybilletter.

– Det finnes helt klart interesse for ståplasser på korte strekninger om prisene er betydelig lavere. 3 av 10 har sagt at de kan tenke seg slike flybilletter. De som er mest positive til dette er de unge, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket Feriereiser.

1 av 10 prosent kan tenke seg ståplass på reiser som varer maksimum en time dersom prisen er halvert. 2 av 10 er positive til ståplasser dersom prisen er svært lav eller nesten gratis.

– Flykabinen har lenge sett vært som den er nå. Ståplasser vil revolusjonere måten å fly korte avstander på. Flyselskapene er optimistiske når det gjelder sine tidsplaner, men det vil fortsatt gjenstå mye sikkerhetsarbeid får vi kan bestille ståplasser til våre kunder, påpeker Wolff Andresen.

De unge er mer positive til ståplasser enn de eldre. 47 prosent av de mellom 18 og 29 år kan tenke seg ståplasser dersom prisen er betydelig lavere, mens kun 20 prosent av de mellom 65 og 79 år kan tenke seg det. Menn er mer villige til å stå enn kvinner, viser undersøkelsen. (ANB)

Artikkeltags