Slik får du oppgradert reisen

Det er større sjanse for at du blir valgt til en oppgradering om du reiser alene, og flyselskapet ser at du har reist med dem mange ganger.

Det er større sjanse for at du blir valgt til en oppgradering om du reiser alene, og flyselskapet ser at du har reist med dem mange ganger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skal man kle seg ekstra pent, flørte med flypersonalet eller rett og slett våge å spørre?

DEL

Mange myter blir servert om hvordan man blir oppgradert på flyreisen, men ligger det egentlig noe sannhet i dem? Vi avslører hva som er sant og usant, og gir deg i tillegg noen tips til hvordan du kan øke sjansen for å bli oppgradert.

Myte 1: Å be om en oppgradering ved innsjekkingsskranken er den beste måten å sikre seg en gratis oppgradering.

Fakta: I motsetning til det mange tror, er det svært lite sannsynlig at det å be om en oppgradering i innsjekkingsskranken gir deg et sete på første klasse.

Det er faktisk dagen før avreise at flest seteendringer blir bestemt internt i flyselskapet. Det er større sjanse for at du blir valgt til en oppgradering om du reiser alene, og flyselskapet ser at du har reist med dem mange ganger. Den enkleste måten å demonstrere dette på er å bli medlem av flyselskapets bonusprogram. Antallet gratis-oppgraderinger avhenger i stor grad av hvor overbooket økonomikabinen er, og hvor mange seter de har ledig på første klasse.

Myte 2: Å be om en oppgradering ved gaten er den beste måten å sikre seg en gratis oppgradering.

Fakta: I enda større grad enn ved innsjekkingsskranken er det normalt sett altfor sent å sikre seg en gratis oppgradering når du har kommet til gaten. Men noen ganger kan flyselskap selge oppgraderinger ved gaten til reduserte priser. Da kan du være så heldig å kuppe et sete på første klasse til redusert pris.

Myte 3: Hvis jeg kler meg pent, er det større sannsynlighet for at jeg blir oppgradert.

Fakta: Siden de fleste seteendringene sannsynligvis vil være gjort i god tid før du ankommer flyplassen, vil nok ikke en fancy koffert eller et designerantrekk automatisk plassere deg først i køen. Jo mer penger du har brukt med et flyselskap, desto mer sannsynlig er det at du får nyte fordeler som gratis oppgraderinger.

Myte 4: Hvis jeg er superhøflig og pratsom med flypersonalet, er det mer sannsynlig at jeg blir oppgradert.

Fakta: Selv om flypersonalet uten tvil vil sette pris på din høflighet, er det lite sannsynlig at det er dette som vil sikre deg en oppgradering. I realiteten er det heller kjendiser, journalister og andre viktige personligheter, i tillegg til lojale kunder, som blir sett på som hovedprioritet siden de mest sannsynlig vil fortsette å bidra i flyselskapets virksomhet.

Myte 5: Hvis jeg forteller flyselskapet at jeg og partneren er på bryllupsreise, vil de prøve å gi oss en oppgradering.

Fakta: Par vil sjeldent bli oppgradert til første klasse bare fordi de er på bryllupsreise. I tillegg begynner dette å bli en såpass utbredt myte, at flyselskapets ansatte sannsynligvis vil tvile litt på bryllupsreise-historien, som de har hørt så mange ganger før.

Så hva kan du gjøre for å øke sjansene for å bli oppgradert?

Sørg for at du registrerer deg i flyselskapets bonusprogram, så du kan demonstrere din lojalitet med flyselskapet og hvor mye penger du allerede har brukt på reiser med dem.

- Prøv å reise med flyselskapet regelmessig, for å tjene opp så mange poeng som mulig.

- Hvis du først bestemmer deg for å unne deg selv en oppgradering, kan det bli billigere etter hvilken rute du velger. Undersøkelser viser at prisforskjellen mellom første klasse og økonomiklasse er minst på reiser innen Europa, eller når du flyr fra Nord-Amerika til Karibia eller Mexico. For disse rutene er billetter på første klasse rundt 55-65 prosent dyrere enn økonomiklasse, sammenlignet med 200-300 prosent for interkontinentale langdistanseruter.

- Hvis du har en kontakt i et flyselskap som har myndighet til å oppgradere kunder, bør du kontakte dem så tidlig som mulig med din forespørsel om oppgradering. (ANB)

Artikkeltags