Nyttige reise-apps

Reiserådgiver'n og valutakalkulatoren er to fine apps å ha med seg på tur.

Reiserådgiver'n og valutakalkulatoren er to fine apps å ha med seg på tur. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Smarttelefonene og leserbrettene blir stadig mer utbredt, og applikasjonene som kan lastes ned til disse gir de reiseglade stadig flere muligheter.

DEL

Tiden da kofferten ble lesset ned med reisebøker og kart er for lengst over. Nå er det apps som gjelder. Små nyttige programmer som kan lastes ned både til smarttelefoner og leserbrett.

Turistnæringen har for lengst sett potensialet i slike apps, og daglig popper det nye «hjelpemidler» opp som kan lastes ned til slike enheter.

Ulempen med det store utvalget er selvsagt at det er fort gjort å gå seg vill i den digitale jungelen.

Vi har funnet fram til noen gode programmer som gjør både planleggingen og selve turen både enklere og rikere. Disse anbefalingene er generelle, og det er mange gode appser som går på spesifikke land og steder som man bør sjekke ut før turen starter.

Samtlige apps er gratis å laste ned, og fungerer både på Android og iPhone/iPad. Vi har dessverre ikke testet om de fungerer på andre plattformer som for eksempel Windows Mobile og Symbian. Appsene er presentert alfabetisk.

Booking.com

Her kan du søke gjennom mer enn 120.000 hoteller verden over. Det er mulig å filtrere treffene etter både rangering og pris, og det er også mulig å lese hva tidligere gjester mener om hotellene. Som med de fleste andre appsene er det også mulig å automatisk søke etter hoteller i området der du befinner deg. Det er også mulig å se bilder fra mange av hotellrommene.

Google Maps/Google Earth/Google translate

Søkemotorgiganten Google tilbyr mer enn rene nettsøk. Google Maps og Google Earth er en glimrende apps til å sjekke ut verden generelt og spesifikke steder spesielt. Maps lar deg også navigere fra A til B både med bil, offentlig transport og ved å spasere. Google translate er som tittelen sier et oversetterprogram som lar deg oversette til over 50 språk inkludert norsk, og den «snakker» også mer enn 30 språk.

Hotels.com

Søk og bestill mer enn 20.000 «siste-liten-tilbud» hos over 135.000 hoteller, med norsk språk. Også her kan man søke og sortere hoteller, lese flere enn to millioner vurderinger fra hotellgjester, samt finne tilbud i nærheten av hvor du befinner seg. Det er også mulig å bruke denne uten nettilgang, alle tidligere og framtidige bestillinger vil være tilgjengelige. NB! Ikke spesialtilpasset iPad-versjon, men som med mange andre app funker iPhone-appen også på nettbrettet.

Skype

Det negative med å reise er savnet av de som ikke er med. Skype lar deg ringe hjem via nettet, og dermed er det mulig å holde muntlig kontakt uten å måtte betale dyre tellerskritt for det. Det er mulig å ringe både mobiltelefoner og fasttelefoner, men det koster penger. Det beste er at mottaker også har Skype.

TripAdvisor

En klar favoritt blant de reiseglade. TripAdvisor lar deg lese anmeldelser av alt mulig fra overnattingsplasser til restauranter og severdigheter. Et kart viser deg hvor de forskjellige «målene» er lokalisert i forhold til hvor du befinner deg. Du kan selvsagt søke på andre byer også. Om du mot formodning ikke vet hva du skal foreta deg er det bare å fyre opp reiserådgiveren.

Wi-Fi Finder

De fleste applikasjonene er mest nyttige om man er online. Med Wi-Fi Finder kan du på forhånd laste ned en database med gratis trådløse nettverkspunkter rundt om i verden. Det finnes hundrevis av slike gratispunkter i de forskjellige storbyene, og det skal godt gjøre å ikke finne et gratis nett om du har denne med deg. Også veldig nyttig om man vil oppdatere seg på de hjemlige nyhetene, og selvsagt flire av det dårlige været der hjemme!

XE Currency

Å reise i Europa er blitt enklere med EU, og mange land bruker også Euro som valuta. Men det er uansett greit å vite hva pengene egentlig er verd når du er i fremmed land. Og det finnes vel knapt et bedre program enn XE Currency til å holde styr på valutakursene.

Yr.no/WeatherPod

Vårt eget meteorologiske institutt er langt framme når det gjelder å ta i bruk ny teknologi. Med Yr.no holder du kontroll på værvarslet rundt om i verden. Du skal være på et svært øde sted om du ikke finner det i denne appen. Norske WeatherPod som bruker dataene til meteorologiske institutt har laget en spesielt tilpasset versjon for iPad.

Artikkeltags