Penger tapt ved flykonkurs

Cimber er konkurs. De som er så uheldig å ha billett med selskapet kan bare glemme å få pengene tilbake.

Cimber er konkurs. De som er så uheldig å ha billett med selskapet kan bare glemme å få pengene tilbake. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Du får ikke igjen billettutgiftene på reiseforsikringen når et flyselskap går konkurs.

DEL

Men du kan imidlertid rette krav mot kredittkortselskapet.

Torsdag begjærte det danske flyselskapet Cimber Sterling seg konkurs. Den danske konkursen rammer også norske passasjerer. Cimber har hatt ruter til Billund, der Legoland ligger, både fra Oslo og Bergen. Selskapet har også hatt daglige avganger fra Oslo til Ålborg.

– Har du kjøpt billetten direkte fra flyselskapet og har betalt med kredittkort, kan du kreve de tapte pengene tilbake fra kredittkortselskapet, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet.

Skulle en ikke nå fram, kan en klage til finansklagenemnda. Flønes sier at har en kjøpt billetten som en del av en pakkereise, må en henvende seg til charterselskapet.

– Men har du kjøpt billettene direkte fra flyselskapet og ikke betalt med kredittkort, må du nok anse pengene som tapt, sier Flønes.

Reiselivsdirektør Rolf Forsdahl i Virke etterlyser en ordning for sikkerhet ved flykonkurser.

– Vi og mange andre har etterlyst ordninger for sikkerhet ved flykonkurser ala reisegarantifondet for reisearrangører. Dette er et gammelt krav, men det ventes på at EU skal lage felles regler. De siste konkursene har nok gitt EU-kommisjonen et spark bak, så vi venter at kommer noe derfra i løpet av året, sier Forsdahl.

Om lag 600 ansatte mister arbeidet i Cimber Sterlings konkurs. (ANB-NTB)

Artikkeltags