Se hvor stor hun er blitt!

Artikkelen er over 5 år gammel

Det finnes mange sjarmører i Dyreparken i Kristiansand, men kun en ekte storsjarmør! Se video her!

DEL

Den lille sjiraffkalven ble som kjent født i begynnelsen av januar, men var allerede den gang et velvoksent dyr – om man sammenligner med resten av dyreparken. For den store sjarmøren veide hele 60 kilo og målte solide 175 centimeter allerede som nyfødt.

Knappe tre måneder senere var det klart for hennes aller første tur utenfor «Gir stallen» da sommerværet stakk innom Sør-Norge i forrige uke. Hakk i hæl på sjiraffmamma Mindy ble hun sluppet ut i luftegården, og var både nysgjerrig og utforskende – mens sjiraffmamma passet godt på.

– Mindy er nok på kanten til overbeskyttende til den lille kalven. Vi har hatt gjester inne i stallen som har måttet tåle en klyse med spytt eller to fra mor hvis hun føler seg truet. Det er likevel bare en god ting, og Mindy er den beste moren jeg kan huske at vi har hatt i Dyreparken. Alt fra fødsel og fram til nå har vært plankekjøring og hun gjør alt riktig. Det var ikke en selvfølge i og med at hun er mor for første gang, men instinktet er veldig på plass, sier Michael Jansen, teamleder i Afrika på Dyreparken.

Kulde ikke bra

Den store sjarmøren som så dagens lys i Dyreparken i Kristiansand i begynnelsen av januar har nå blitt stor. Eller, riktigere sagt, større. (Foto: Ole Martin Buene, Dyreparken/ANB)

Men de besøkende i Dyreparken må nok belage oss på å vente før dem får se den nye storsjarmøren. Dyrepasserne er bekymret for kald luft som igjen kan gi sykdommer, og vil kunne slippe paret ut i gården om temperaturen tillater det.

Det er fire sjiraffer i Dyreparken, men Mindy og kalven har foreløpig ikke hilst på de to andre – Georg og Melvin.

– De to (hannene) kan være litt harde og røffe med den lille, så det er fint at hun får seg så mye tid som mulig for å bli litt sterkere og tøffere. Her er det også en fordel at mor er veldig beskyttende for den lille kalven, mener han.

Dyreparken i Kristiansand er for øvrig åpent for publikum hele året.

Sjekk ut videoen øverst når den nye storsjarmøren får sin aller første luftetur. (ANB)

Artikkeltags