Sommerens grillkonger

Det er på kysten dette synet er vanligst.

Det er på kysten dette synet er vanligst. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kystfylkene topper grillstatistikken her i landet.

DEL

Grillsesongen er i full gang over hele landet, men selv om det grilles mye – er det noen som griller mer enn andre.

En undersøkelse gjort av MatPrat viser at det er innbyggerne i Vest Agder, Telemark, Vestfold og Aust-Agder som topper grillstatistikken.

Tallene viser at det kan være en sammenheng mellom frekvensen på grillmåltidene og om man bor i et fylke med kyststripe.

– Mye tyder på at det er en sammenheng der. En naturlig årsak kan nok være at disse fylkene får sommertemperaturer tidligere og mister dem senere enn andre fylker i landet. Nærheten til sjøen kan også gjøre at disse fylkene besvarer sommerfølelsen litt lenger enn innlandsfylkene, sier Bjørn Tore Teigen, matrådgiver og kjøttfagansvarlig i MatPrat.

Nordmenns interesse for grilling har økt de siste årene, og det er kanskje ikke så rart når undersøkelsen viser at nordmenn først og fremst kommer i feriemodus av nettopp grilling. Varierte og spennende grillprodukter kan også være en årsak.

– Først og fremst henger nok den økende interessen for grilling sammen med at utvalget av både griller og råvarer har blitt bedre. Mens grillmenyen som oftest bestod av hamburgere og grillpølser tidligere, bugner nå butikkhyllene over av fristende grillmat i alle varianter, sier Bjørn Tore Teigen. (ANB)

Artikkeltags