Tre av seks på sykehus

- Vi er ikke her for å moralisere. Alkoholen er her uansett. Vi er her for å være medmennesker og hjelpe til, sier Dag Folkestad.

- Vi er ikke her for å moralisere. Alkoholen er her uansett. Vi er her for å være medmennesker og hjelpe til, sier Dag Folkestad. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Voksne bergensere bruker ferien til å passe på fulle ungdommer i Syden.

DEL

[BA] – En av jentene hadde brukket benet, en var dehydrert etter for mye alkohol og en hadde fått en infeksjon, sier Dag Folkestad.

I gjengen på seks jenter havnet tre av dem på sykehus i løpet av ferien.

Folkestad og konen Jannicke tok med seg barna og dro på ferie til Ayia Napa på Kypros i sommer. Der gikk de nattevandringer i to uker for å passe på fulle ungdommer.

– Når alkoholen er så billig og tilgjengelig som den er her, klarer de ikke å stoppe, tror Folkestad, og trekker fram eksempelet «kjøp en drink, få en haug med gratis shots på kjøpet».

Etter en slik kveld er det greit å treffe på nattevandrerne fra Sjømannskirken på vei hjem eller til neste bar. De deler ut opptil 2.000 krus med vann på en kveld.

– Mange er nok her på sin første tur alene, og de er her for å drikke og feste, sier Folkestad.

Enkelte er bare 16 år, men de fleste som oppsøker Sjømannskirkens folk er mellom 18 og 20 år, anslår BAs fotograf Magne Turøy.

Han og konen tok over nattevandringene da Folkestad og konen var ferdig med sine to uker.

– Vi treffer utrolig mange hyggelige ungdommer også, understreker både Turøy og Folkestad.

Les hele saken og se flere bilder i BA

(ANB)

Artikkeltags