«Alle» vil ha Olsen

Morten Olsen er en ettertraktet mann.

Morten Olsen er en ettertraktet mann. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Beilerne svermer rundt Morten Olsens – etter sistnevntes suksess med det danske landslaget.

DEL

Danmark kom til EM med et meget vanskelig utgangspunkt. Få levnet de røde og hvite store sjanser i gruppe med Portugal, Nederland og Tyskland.

Så langt har imidlertid danskene slått meget godt fra seg – med seier i åpningskampen mot Nederland og knepent tap for Portugal i den neste. Foran det avgjørende møtet med Tyskland er fortsatt avansement til kvartfinalen høyst realistisk.

Ikke rart mange har latt seg imponere av det Morten Olsen får til med sine elever – og ifølge dansk TV2 er suksessmanageren nå ønsket som landslagssjef i flere andre land.

Fire interessenter

Hele fire nasjoner skal ha Olsen på sin ønskeliste – og interessen bekreftes av Det danske fotballforbundets generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

– Det er fire andre nasjoner som gjerne vil ha ham. Hvilke sier jeg ikke. Men hans fotballkunnskaper og hans måte å gjøre tingene på, har avstedkommet stor respekt, sier Stjerne Hansen til TV-kanalen.

Spørsmålet er om beilerne har noen sjanse til å sikre seg Olsens ettertraktede signatur. 62-åringen signerte i fjor en ny avtale med fotballforbundet – som gjør at han i utgangspunktet er dansk landslagssjef til etter VM-sluttspillet i Brasil i 2014.

Det betyr kort og godt at Olsen blir en dyr mann å kjøpe fri.

Vil forlenge

Det danske fotballforbundet gjør det også klinkende klart at man er beredt til å forlenge Olsens avtale ytterligere.

– Vi har avtalt å snakke om framtida i november 2013, men når du spør om min generelle oppfatning, så er Mortens kvaliteter så åpenbare og hans engasjement så fantastisk, at vi gjerne vil forlenge ytterligere, sier Jim Stjerne Hansen.

Morten Olsen har vært dansk landslagssjef siden 2000. Ingen har sittet lenger i sjefsstolen enn han. (ANB)

Artikkeltags