Danmarks drømmestart

Klaas Jan Huntelaar får ikke ballen over Danmarks keeper Stephan Andersen.

Klaas Jan Huntelaar får ikke ballen over Danmarks keeper Stephan Andersen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Danmark fikk en perfekt start på EM med 1-0-seier over Nederland.

DEL

Michael Krohn-Dehli scoret kampens eneste mål, selv om det var Nederland som skapte flest sjanser. Danmark er på forhånd levnet små sjanser til avansement i det som er blitt kalt «dødens gruppe». Lørdag viste danskene at også de må regnes med i den knallharde gruppa, selv om de også må takke en ineffektivt motstander.

Nederland satte tidlig inn et kraftig press på danskene og skapte mer enn nok til at det burde gitt uttelling. Den første sjansen kom etter sju minutter. Robin van Persie fikk ballen ti meter fra mål, men måtte se skuddet snike seg like utenfor.

Etter 18 minutter burde Arjen Robben scoret, men alene med keeper Stephan Andersen forsøkte han heller å sentre på tvers av mål, et forsøk som ble blokkert. Og da var det duket for Krohn-Dehli.

Dansk drømmescoring

Brøndby-spilleren, som har spilt for tre nederlandske klubber tidligere i karrieren, fikk ballen like utenfor straffefeltet etter at et innlegg fra Simon Poulsen ble blokkert. Kantspilleren forserte inn i feltet, lurte vekk to nederlandske forsvarere med en skuddfinte og prøvde lykken fra skrå vinkel. Venstrebeinsskuddet snek seg i mål mellom beina på keeper Marek Stekelenburg, og danskene kunne juble for en overraskende ledelse.

Det var en ordentlig kalddusj for Nederland, som ropte på straffe da ballen noen minutter senere traff hånden til Simon Poulsen. Ti minutter før pause var favorittene igjen nære. En mislykket pasning fra Andersen gikk rett i beina på Robben, som bare traff stolpen. Og like før pause fikk van Persie en ny mulighet, igjen uten å treffe.

Innbytteren bommet

Annen omgang startet som den første sluttet. Fire minutter etter sidebyttet fikk van Persie to nye skuddmuligheter. Først bommet han på ballen, før den neste gikk rett på keeper Andersen. Også Robben hadde sine forsøk, men det var lenger mellom de virkelig store sjansene.

Kvarteret før slutt fikk innbytter Klaas-Jan Huntelaar sin store sjanse. En perfekt gjennombruddspasning sendte ham alene mot Andersen, som akkurat rakk ut for å blokkere Schalke-spissens forsøk. Like før full tid ropte Nederland igjen på straffe etter en hands, men igjen uten å få gehør hos dommer Damir Skomina.

Flere store muligheter ble det ikke, og danskene har dermed fått en perfekt start på årets EM. (ANB-NTB)

Artikkeltags