EMs største triumfer

Logo

Logo Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Danmark og Sverige deler så langt en EM-rekord.

DEL

Ingen har vunnet med mer enn fem mål i EM-sluttspill. Femmålsseirer har det samtidig vært fire av - med både dansker og svensker i hovedrollene. Under finner du oversikten over disse:

1984: Frankrike - Belgium 5-0

Frankrike åpnet EM-sluttspillet med 1-0-seier mot Danmark, før det virkelig ble fart på målforskjellen i kamp nummer to mot Belgia. Tre scoringer av Michel Platini bidro sterkt til 5-0-seieren - som ble andre skritt på veien mot en særdeles popukær EM-tittel på hjemmebane.

1984: Denmark - Jugoslavia 5-0

I samme sluttspill ble det også storseier til Danmark. Frank Arnesen scoret to ganger, den ene på straffe, i overkjøringen av Jugoslavia. Også Preben Elkjær, Klaus Bergreen og John Lauridsen tegnet seg på scoringslista. Danskene tok seg videre til semifinale mot Spania, men der ble det exit på straffesparkkonkurranse.

2000: Nederland - Jugoslavia 6-1

Jugoslavia har vært innvolvert i ytterligere en stygg smell. Etter blant annet å ha slått Norge 1-0 i gruppespillet, tok jugoslavene seg videre til kvartfinale mot Nederland. Der ble det fullstendig bråstopp. Patrick Kluivert gjorde hattrick, mens Marc Overmars scoret to ganger, i 6-1-seieren. Det siste nederlandske målet var et selvmål.

2004: Sverige - Bulgaria 5-0

Også Sverige kan vise til en storseier. Den kom i EM-sluttspillet i Spania og Portugal i 2004. Bulgaria ble regelrett overkjørt med 5-0 i åpningskampen i gruppe C. Henrik Larsson gjorde to mål - mens Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic og Marcus Allbäck bidro med hvert sitt. I kvartfinalen var det svenske eventyret slutt - på straffespark mot Nederland.

(ANB)

Artikkeltags