Ettertraktet EM-helt

Michael Krohn-Dehli kan bli utenlandsproff igjen hvis EM-suksessen vedvarer.

Michael Krohn-Dehli kan bli utenlandsproff igjen hvis EM-suksessen vedvarer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brøndby kan trolig se langt etter å få beholde Michael Krohn-Dehli dersom han forlenger sin EM-suksess.

DEL

Etter at han ble matchvinner i åpningskampen mot Nederland, har København-klubben allerede merket interesse for 29-åringen.

– Det er ingen hemmelighet at det har vært interesse fra utlandet. Det var det før EM-sluttspillet, og den har ikke blitt mindre etter det som skjedde mot Nederland. Vi må bare konstatere at vi interessen rundt ham bare vil vokse, sier Brøndbys sportssjef Ole Bjur til Jyllands-Posten.

Krohn-Dehli har vært et av få lyspunkter i et Brøndby-lag som underpresterte i sesongen som gikk. Det i seg selv fikk fart på ryktebørsen, og lørdag lagde han svært god reklame for seg selv ved å score kampens eneste mål i danskenes møte med selveste Nederland.

Det kan bane vei for et nytt utenlandsopphold. Nå har han spilt for Brøndby siden 2008, men før det var han i mange år i nettopp Nederland.

Han utmerket seg på juniorlaget til Ajax allerede i årene 2000-02. I 2004 gikk han til Waalwijk på fri transfer, hvor han fikk sin proffdebut i 2004 og spilte i alt 48 kamper. To år senere skrev han ny kontrakt med Ajax, men fikk bare tre kamper og ble utlånt til Sparta Rotterdam i 2006-07. Der spilte han 12 kamper, før ferden gikk tilbake til moderklubben i den danske hovedstaden. Der har han spilt 116 Superliga-kamper og scoret 26 mål.

Nederlandsk kjæreste

Kanskje blir også EM-suksessen forfulgt av store begivenheter på hjemmebane? I hvert fall hvis samboeren Kelly Stubbe får det som hun vil.

Det var under EM-heltens Nederland-opphold de traff hverandre, nærmere bestemt på et diskotek i Amsterdam. Men det var ikke fotballferdighetene hans som imponerte Kelly. Hun ante ikke hvem han var da de møttes.

Samboeren har slitt en del med kneproblemer. Nå håper kjæresten at han er kvitt dem, slik at han kan gå ned på kne for henne.

– Jeg har flere ganger kommet med hentydninger, men Michael er ingen romantisk type og tror ikke forholdet vårt blir bedre av å være gift. Jeg vil gjerne gifte meg, men det er jo ikke opp til meg å fri, sier hun til EkstraBladet. (ANB)

Artikkeltags