Gigantisk utfordring

Roy Hodgson og Steven Gerrard har respekt for Frankrike, men håper selvsagt på seier.

Roy Hodgson og Steven Gerrard har respekt for Frankrike, men håper selvsagt på seier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frankrike står uten tap i sine siste 21 landskamper. England har en gigantisk utfordring foran seg.

DEL

Englands EM-oppkjøring har vært preget av skadeproblemer og bråk etter vrakingen av Rio Ferdinand, men ute på banen har hvittrøyene prestert bra og vunnet sine to oppkjøringskamper til EM. I en av kampene ble Norge slått 1-0 på Ullevaal.

Den nyansatte landslagssjefen Roy Hodgson vet at mandagens EM-åpning mot «Les Bleus» ikke blir enkel, men lar seg ikke skremme av formsterke franskmenn.

– Det er en stor utfordring. Vi møter et lag i strålende form, og å være ubeseiret i 21 kamper er en fin prestasjon. Men når man kommer til EM eller VM, er det ikke god eller dårlig form som er avgjørende, sier Hodgson.

– Det er hvordan laget ditt spiller på den aktuelle kvelden, hvordan spillerne tilpasser seg forholdene, som er litt annerledes her i Donetsk, og hva man kan gjøre som et lag. Vi har stor respekt for Frankrike, men spillerne har troen på egne ferdigheter, legger England-sjefen til.

Frankrikes sterke statistikk gjør at mange regner laget som favoritt i gruppe D, men landslagssjef Laurent Blanc mener man ikke må ha for store forventninger.

– Det er lag som har bedre mulighet enn Frankrike til å vinne EM, men hvis vi klarer målet om å gå videre fra gruppen, kan alt skje. Vi er dessverre ikke lenger blant Europas beste lag. Det er naturlig at vi ikke har samme mål som Tyskland og Spania, mener Blanc.

Vertsnasjon Ukraina og Sverige møtes i den andre kampen i gruppen mandag kveld.

(ANB-NTB)

Artikkeltags