Irritert da sluttsignalet gikk

Gianluigi Buffon var sint etter at Italia sløste med sjansene sine utover i 2. omgang. Her sier han klart i fra til Claudio Marchisio.

Gianluigi Buffon var sint etter at Italia sløste med sjansene sine utover i 2. omgang. Her sier han klart i fra til Claudio Marchisio. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Italias lagkaptein Gianluigi Buffon var rasende da han gikk av banen etter EM-semifinalen.

DEL

Det var han selv om Italia tok seg til EM-finale med 2-1-seier over Tyskland.

34-åringen leverte flere avgjørende redninger, men han syntes det var unødvendig med spennende sluttminutter etter at Italia hadde misbrukt flere kjempesjanser til å punktere kampen mot et tysk lag som blottet seg bakover da italienerne ledet med to mål.

– Jeg var irritert ved sluttsignalet. Jeg feirer ikke 2.-plasser, og jeg var sint fordi vi kunne ha unngått de vanskelige siste fem minuttene, sa han.

– Når man kan score sju mål mot Tyskland så må man score sju, for om de utligner til 2-2 så vinner de i ekstraomgangene. Vi må bli mer modne. Selv om fotball er en lek, så gjelder ikke det når det handler om en EM-finale.

Han mener at noen av de unge i troppen ikke viste rett holdning.

– Det er ting som må forbedres. Flere av de unge må lære det, ellers blir den eldre garde som jeg selv sinte. Vi spilte en stor kamp og kunne vunnet klarere, sa Buffon.

Landslagssjef Cesare Prandelli ga ham rett.

– Gigi er VM-vinner, og når man har tre eller fire sjanser til å punktere en kamp så må det gjøres, sa han.

Claudio Marchisio og Antonio Di Natale hadde et par store sjanser hver som de ikke utnyttet. Et litt billig straffespark på overtid ga Tyskland håp, og i sluttminuttene kastet laget alle mann i angrep.

Da kampen ble blåst av etter fire overtidsminutter, var Buffon i ferd med å gripe et langt framspill i duell med Tysklands keeper Manuel Neuer. (ANB-NTB)

Artikkeltags