Kanonkule sikret Polen ny uavgjort

Jakub "Kuba" Blaszczykowski feirer sin fantastiske 1-1-scoring mot Russland.

Jakub "Kuba" Blaszczykowski feirer sin fantastiske 1-1-scoring mot Russland. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kubas kremmerhus la alt til rette for en fantastisk avslutningsrunde.

DEL

1-1-målet kom 57 minutter ut i 2. omgang og var av det svært lekre slaget. Målscoreren som går under det mer enkle navnet «Kuba» dempet ballen elegant, dro seg litt inn i banen og smelte den utsøkt i det lengste hjørnet med venstrefoten. Definitivt en kandidat til å bli kåret til mesterskapets flotteste scoring uansett hva som skjer i resten av kampene. Fulltrefferen til Borussia Dortmund-spilleren var en perle.

Målet gjør at Polen fortsatt kan nå kvartfinalen. Da må de slå Tsjekkia i den siste gruppespillkampen lørdag.

Russland har allerede en fot i kvartfinalen. Ett poeng mot Polen i tillegg til de tre de fikk etter 4-1-seieren mot Tsjekkia åpningsdagen, gjør at de topper gruppe A.

Tre mål

Det ble skrevet mange flotte ord om det russiske laget etter storseieren mot Tsjekkia, og Russland var lenge det klart beste laget i Warszawa også.

De så ut til å ha full kontroll etter 1-0-scoringen av Alan Dzagojev 37 minutter ut i 1. omgang. Arsenal-spilleren Andrej Arsjavin slo et pent frispark fra venstrekanten, og Dzagojev tok seg til fremste stolpe og headet ballen i mål. Det var CSKA Moskva-spillerens tredje mål i mesterskapet, og foreløpig er 21-åringen fra Nord-Ossetia toppscorer i EM. Dzagojev fyller 22 år kommende søndag og debuterte for Russland allerede i oktober 2008.

Det er ingen frisk gjetning at han vil bli et ettertraktet navn for mer etablerte klubber enn CSKA Moskva når overgangsvinduet åpner til sommeren.

Trefninger

I forkant av oppgjøret var det ikke uventet oppstyr utenfor stadion i den polske hovedstaden, og polsk politi tok i bruk vannkanoner og tåregass for å stagge tilskuere. Kampen mellom erkefiendene Polen og Russland utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko på grunn av flere århundrer med fiendskap og mistenksomhet mellom de to landene.

På banen gikk det langt roligere for seg. Etter 1-0-scoringen virket det som om Russland ville ta seg til kvartfinalen som EMs første lag nokså glatt. Det var tilløp til panikk hver gang russerne satte fart framover. Lagets kontringer kan skremme en hver motstander.

I stedet var det Polen som slo tilbake på en kontring og ordnet poengdeling. Etterpå ble det ganske jevnspilt, og dermed er det fortsatt åpent etter to spilte kamper hvem som går til kvartfinalen av de fire lagene i gruppe A.

(ANB-NTB)

Artikkeltags