Knuser myten om Hamrén

Anders Svensson imøtegår de som mener Erik Hamrén har løftet stemningen i det svenske landslaget.

Anders Svensson imøtegår de som mener Erik Hamrén har løftet stemningen i det svenske landslaget. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Anders Svensson er uenig med mange av landslagskollegenes syn på treneren Erik Hamrén.

DEL

Den tidligere Rosenborg-sjefen har fått en knallstart på sin karriere som svensk landslagstrener. Han lyktes bra i EM-kvalifiseringen og leder for første gang Sverige i et mesterskap.

Det har fått mange av spillerne til å hylle sjefen, blant annet for å ha skapt en bra stemning i troppen. Den store stjernen og lagkapteinen Zlatan Ibrahimovic, for eksempel, har berømmet Hamrén for å kommunisere bra med spillerne.

Men landslagsveteranen Anders Svensson, som har vært med siden 2000 og har 126 kamper i den blå-gule drakta, er ikke enig. Han knuser myten om sjefen.

– Erik har ikke skapt noe spesielt, sier han til fotbollskanalen.se.

Han merker ingen forskjell på dagens sjef og hans forgjenger Lars Lagerbäck.

– Det har alltid vært en bra lagånd. Erik har ikke bidratt til noen endring på det. En landslagstropp vil alltid bestå av forskjellige typer personligheter, og som fungerer ulikt sammen. Det viktigste er at vi fungerer bra på banen. Der har vi vist at vi er ett lag og ikke en gjeng enkeltspillere. Ingen spillere er større enn laget, sier 35-åringen, som tar farvel med landslagsspill etter EM.

Ingen splittelse

Han er for øvrig også uenig med ex-sjefen Lagerbäck, som har forklart den svenske VM-nedturen i Sør-Afrika i 2010 med at det var splittelser i troppen.

– Det stemmer ikke. Vi var ikke splittet. Det er aldri slik at alle elsker hverandre, og visst har vi hatt noen episoder. Men dette har aldri vært noe problem, og er det fremdeles ikke, sier han.

Svensson har ikke noe imot Hamréns filosofi om å rotere mer på spillerne i laget.

– Hvem han velger avhenger av hva slags motstander vi har og hvilke typer han vil bruke. Da er det bra at han har ulike spillertyper å velge mellom, sier veteranen, som er mest kjent for sitt frisparkmål mot Argentina i VM for 10 år siden.

Men i dette mesterskapet er han ikke aktuell for denslags oppgaver lenger.

– Det er flere andre som er bedre enn meg på akkurat det. Ja, det kan nesten bli slagsmål om hvem som skal ta frisparkene. Da går jeg bare unna, sier Anders Svensson med et smil.

(ANB)

Artikkeltags