Latterliggjorde kritikerne

Cristiano Ronaldo scoret to mål for Portugal mot Nederland.

Cristiano Ronaldo scoret to mål for Portugal mot Nederland. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Cristiano Ronaldo leverte varene da det gjaldt som mest.

DEL

Cristiano Ronaldo sørget for 2-1-seier og avansement for Portugal, etter at Rafael van der Vaart hadde tent håpet for Nederland.

Nederland var avhengig av å vinne med minst to mål, samtidig som Danmark ikke tok poeng. Portugal ville være videre med likt eller bedre resultat enn Danmark, dersom laget selv ikke tapte med mer enn ett mål.

Og Nederland tok grep for å få de nødvendige målene. Både Rafael van der Vaart og Klaas-Jan Huntelaar fikk sjansen fra start, etter å ha startet på benken i de to foregående kampene.

Det tok ikke Van der Vaart lang tid å vise seg tilliten verdig. Etter 11 minutter fikk han ballen fra Arjen Robben på 20 meter. Tottenham-spilleren brukte en berøring på å legge ballen til rette, før han skrudde den nydelig i mål.

– Vi var ikke gode nok for avansement i dette mesterskapet. Vi har misset tre ganger, og da fortjener vi ikke noe bedre, sa målscoreren etter kampen.

Ronaldos første

Portugals store stjerne, Cristiano Ronaldo, har fått kritikk i hjemlandet for ikke å yte nok på landslaget. Etter et kvarter var han uhyre nære å sette inn utligningen med et godt skudd, før han burde truffet bedre med en heading.

Men så traff endelig Ronaldo. Etter 28 minutter slo høyreback Joao Pereira en glimrende stikker. Ronaldo startet perfekt og satte enkelt inn utligningen alene med Maarten Stekelenburg.

Etter det første målet styrte portugiserne oppgjøret. Både Raúl Meireles, Helder Postiga og Nani var nær scoring, mens Nigel de Jong hadde Nederlands største sjanse da han fikk heade fritt etter et hjørnespark.

Etter pause virket Portugal fornøyd med resultatet, mens Nederland forgjeves forsøkte å komme seg lengre opp i banen.

Sikret avansement

Med 20 minutter igjen å spille burde Nani trygget avansementet for Portugal. Ronaldo gjorde et glimrende forarbeid og slo på tvers til Manchester United-vingen, som fra kort hold burde klart bedre enn å treffe Stekelenburg.

Minuttet senere var rollene byttet, og utfallet var langt bedre. På en rask kontring slo Nani til Ronaldo, som dro av Gregory van der Wiel, hamret ballen i hjørnet og langt på vei sikret Portugal billett til semifinalen.

Van der Vaart var nær å utligne da han traff stanga med åtte minutter igjen. Også Huntelaar og Robin van Persie misbrukte sjanser. Ronaldos forsøk på å fullføre sitt hattrick like før full tid endte også i stolpen.

– Jeg synes vi startet godt i dag. Hadde vi scoret vårt andre, hadde vi spilt med en annen selvsikkerhet. Men vi tok ikke sjansene våre i dag, sa Nederland-sjef Bert van Marwijk.

Portugal jublet for avansement som gruppetoer, og møter Tsjekkia i første utslagskamp torsdag. For Nederland endte mesterskapet med fadese og bare ett poeng, to år etter at laget spilte VM-finale i Sør-Afrika.

(ANB-NTB)

Artikkeltags