Starter veien mot Brasil-VM

Kim Källström, her i kamp mot Steven Gerrard i EM-møtet med England, forsikrer at Sverige kommer godt forberedt til kampen mot Frankrike, selv om EM-eventyret er over.

Kim Källström, her i kamp mot Steven Gerrard i EM-møtet med England, forsikrer at Sverige kommer godt forberedt til kampen mot Frankrike, selv om EM-eventyret er over. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sverige vil avslutte et mislykket EM med stil. Den siste kampen betraktes samtidig som den første på ferden mot neste VM.

DEL

Et bra resultat mot Frankrike tirsdag kveld vil være en flying start på VM-kvalifiseringen foran mesterskapet i Brasil i 2014, som blir neste oppgave fra høsten av.

– Kvaliken virker veldig spennende, sier Kim Källström til fotbollskanalen.se.

Landslagsveteranen er skuffet over EM-innsatsen, men offensiv med tanke på framtiden. Og selv har 29-åringen ingen planer om å kutte ut landslaget, selv om han har vært med siden 2001 og siden har akslet den gjeve trøya 100 ganger.

– Jeg håper jeg fortsatt har tillit hos Erik Hamrén og er innstilt på å gi alt i VM-kvaliken. Der skal vi rette opp inntrykket etter EM, forsikrer han.

Sverige starter sin VM-kvalik mot Kazakstan på hjemmebane 11. september. Senere venter i tur og orden Færøyene, Tyskland, Irland og Østerrike.

På spørsmål om hva som gikk galt for svenskene i EM, har Lyon-proffen mange forklaringer.

– Jeg kan ikke sette fingeren på noe spesielt, det er mange små biter som ikke har fungert som det skal, sier han.

– Vi har manglet effektivitet i begge straffefeltene, både bakover og framover. Vi har sluppet inn fem mål på to kamper, og det er selvsagt for mye. I andre enden av banen har vi skapt mange sjanser, men fått altfor dårlig uttelling.

– Jeg synes vi spillemessig har kommet bra fra mesterskapet, men fotball handler til sjuende og sist om resultater.

Midtbanestrategen tror ikke EM-mannskapet blir fullstendig slaktet av folk flest hjemme i Sverige, selv om forventningene verken hos spillerne selv eller publikum på ingen måte ble innfridd.

– Jeg tror mange setter pris på at vi gjorde en bra kamp og et ærlig forsøk mot England, samt én god omgang mot Ukraina. Vi forsøker å spille en offensiv og positiv fotball, og vårt forhold til fansen har aldri vært bedre. Støtten vi har hatt av alle supporterne våre har vært helt fantastisk og en stor kilde til motivasjonen vår. Det vil det også være framover, konstaterer Källström.

– Derfor er da også stemningen i troppen overraskende bra, til tross for tilbakeslagene, tilføyer han, og legger ikke skjul på at spillerne går på banen mot Frankrike i kveld for å avslutte mesterskapet på en god måte.

– Vi kommer godt forberedt til kampen og er kapable til å slå Frankrike, fastslår Källström. (ANB)

Artikkeltags