Sviende bot for Kroatia

Mario Balotelli i EM-kampen mot Kroatia, som endte med at kroatene fikk en saftig bot på grunn av deres publikums oppførsel.

Mario Balotelli i EM-kampen mot Kroatia, som endte med at kroatene fikk en saftig bot på grunn av deres publikums oppførsel. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kroatia er ikke bare ute av EM, de får ei saftig regning med på hjemveien.

DEL

UEFA har gitt landets fotballforbund en bot på 600.000 kroner på grunn av rasistiske tilrop og annen upassende oppførsel under fotball-EM.

Det er kampen mot Italia i Poznan forrige torsdag som er bakgrunnen for boten. Kroatiske fans skal ha laget apelyder mot Mario Balotelli og dessuten kastet fyrverkeri inn på banen.

– Det kroatiske fotballforbundet har fått 80.000 euro (600.000 kroner) i bot på grunn av påtenning og kasting av fyrverkeri, samt supporternes dårlige oppførsel (rasistiske tilrop og symboler), het det i en uttalelse fra Det europeiske fotballforbundet tirsdag.

Boten er, ironisk nok, 150.000 kroner lavere enn summen danske Nicklas Bendtner måtte ut med etter å ha vist en boksershorts med reklame etter en scoring mot Portugal.

UEFA-president Michel Platini uttrykte sin frustrasjon over den kroatiske supporterskaren på en pressekonferanse mandag, men han mener generelt at EM-fansen har oppført seg bra.

– Jeg kan ikke styre folk, men de som er kommet til arenaene i denne turneringen har vært meget hyggelige – unntatt noen kroater, sa franskmannen.

Ifølge nettverket Fotball mot rasisme i Europa (FARE) deltok mellom 300 og 500 kroater i å utøve rasisme mot Balotelli.

Manchester City-spissen fikk sin hevn da han scoret 2-0-målet mot Irland mandag. Italia gikk videre til EM-kvartfinale på bekostning av Kroatia, som tapte 0-1 for Spania samtidig. (ANB-NTB)

Artikkeltags