Urettferdig, synes Ronaldo

Cristiano Ronaldo kaller straffepsarkkonkurranse for lotto, og er fortsatt bitter etter tapet mot erkerivalen Spania.

Cristiano Ronaldo kaller straffepsarkkonkurranse for lotto, og er fortsatt bitter etter tapet mot erkerivalen Spania. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Cristiano Ronaldos turbulente EM endte med bitter skuffelse. Urettferdig, syntes mannen som kunne blitt EM-konge.

DEL

Etter å ha vært svak i de to første EM-kampene, så det ut til å løsne for 27-åringen. Tre mål og fire stolpetreff var hans utbytte i Portugals tredje og fjerde kamp, og det selv om han fortsatt var langt fra vanlig effektivitet i avslutningene.

Mot Spania misset han grovt da han hadde vinnermålet på foten i siste minutt av ordinær tid. I straffekonkurransen sto han klar til å skyte Portugal til finale med lagets femte straffe. I stedet misset to av lagkameratene, og Cesc Fàbregas avgjorde for Spania før Ronaldo fikk skyte.

Med tomt blikk ristet han på hodet. Det virket som han ikke hørte da Custodio, landslagssjef Paulo Bento og tidligere storspiller Joo Bento prøvde å trøste ham. Etter kort å ha vinket til fansen forsvant Ronaldo rett i garderoben.

– I slike øyeblikk viser jeg alltid følelser, sa Ronaldo etterpå.

– Det er urettferdig og veldig frustrerende å tape på den måten. Straffesparkkonkurranse er som et lotteri.

Ronaldo reiste til EM med håp om å bli turneringens konge og omsider gi Portugal en tittel. Portugals nederlag ble framfor alt Ronaldos nederlag, selv om det var midtstopper Bruno Alves som sto for den avgjørende missen.

– Jeg skulle tatt den femte straffen, og dessverre falt avgjørelsen før det ble min tur. Slik er skjebnen, sa han.

Likevel tas Ronaldo og lagkameratene imot med åpne armer i hjemlandet. Der er man stolte av det laget presterte. Veldig små marginer skilte fra finaleplass i kamp mot storebror, tittelforsvarer og verdensmester Spania.

Også Ronaldo trengte bare en dusj, noen oppmuntrende ord fra landslagssjefen («vi kan reise hjem med hevede hoder») og en liten times ettertanke for å fordøye skuffelsen. Da han sent på natten gikk forbi journalistene i intervjusonen på vei til bussen, var det en samlet Ronaldo som forlot EM.

– Vi kan være stolte av oss selv. Jeg hadde håpet på noe mer, men det var bare hellet som manglet på at vi skulle oppnå det. Jeg er svært glad for det jeg har gjort sammen med laget, treneren og støtteapparatet, sa Ronaldo.

Det er ord som er egnet til å øke respekten for Ronaldo, som tidligere har imponert mest med det han gjør med ballen.

– Cristiano Ronaldo er en eksepsjonell fotballspiller. Jeg synes han bør vinne Gullballen denne sesongen, mener tidligere landslagssjef Humberto Coelho.

– Ingen trener hardere enn han, og han er en leder både på og utenfor banen.

Hva mener Ronaldo selv?

– Jeg er tilfreds med sesongen, sa han med et lite blunk før han gikk i bussen. (ANB-NTB)

Artikkeltags