Ut av EM med perlemål

Zlatan Ibrahimovic serverte en perle av en scoring da Sverige avsluttet EM med stil og slo Frankrike 2-0.

Zlatan Ibrahimovic serverte en perle av en scoring da Sverige avsluttet EM med stil og slo Frankrike 2-0. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frankrike gikk til kvartfinale, men Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic stjal showet.

DEL

Svensken hentet fram et volleyskudd av de sjeldne da de blågule reiste kjerringa og avsluttet EM med stil. Det ble 2-0 over Frankrike, som kjempet om seier i gruppe D, men ble satt i skyggen av Zlatan Ibrahimovics kunster.

Frankrike gikk riktignok videre fra gruppespillet, men tapte førsteplassen til England. Laget måtte vinne, men Zlatans drømmemål og oppofrende svensk forsvarsspill gjorde at Laurent Blancs menn nå møter Spania i kvartfinalen.

- Hele laget klarte seg bra. Vi trodde på det, vi trodde på hverandre og vi kommuniserte bra. Alle gjorde en kanonjobb, sa Zlatan etter kampen.

Han mente fansen i Kiev oppfordret Sverige til å levere en god avslutning på et skuffende EM.

- Publikum var en av de store grunnene til at vi ville vinne. Vi ville gi dem en fin avslutning, sa han.

Noe Zlatan også klarte til gagns. I Frankrikes første tap på 24 kamper.

Startet forsiktig

Franskmennene så ut til å ha grei kontroll innledningsvis, men startet som i tidligere kamper noe forsiktig. Den første sjansen kom likevel etter åtte minutter, og da ble de muligens snytt for et straffespark: Franck Ribéry utnyttet en forsvarsglipp av Andreas Granqvist og fikk skutt fra skrått hold. Karim Benzema kom aldri nær en retur fordi han ble løpt rett ned av Jonas Olsson i Sveriges straffefelt. Dommer Pedro Proenca valgte uansett å vinke spillet videre.

Minuttet senere var det Philippe Mexès som bommet i duell med Ola Toivonen, og gultrøyene fikk en mulighet. Dessverre for Toivonen fikk han en uheldig berøring og fikk for skrå vinkel da han forsøkte å runde keeper Hugo Lloris.

Toivonen tilbrakte for øvrig mesteparten av omgangen i offside og ble avblåst da han kom til nestensjanser. Frankrike satset på sin side på langskudd, men var aldri særlig nær scoring.

Klassescoring

Etter hvilen gikk franskmennene hardt ut da de fikk vite at Wayne Rooney hadde scoret for England i Donetsk. Men så – etter å ha vært omtrent usynlig i 53 minutter – forandret Zlatan Ibrahimovic kampen med en genistrek. Sverige-kapteinen slo ut til Sebastian Larsson og fikk ballen tilbake. 15 meter fra mål kastet han seg rundt og saksesparket ballen inn i lengste hjørne.

Etter scoringen måtte Frankrike ha to mål for å ta tabelltoppen i gruppen, men det åpnet også for svenske overgangsmuligheter. Først ble Christian Wilhelmsson hindret av Lloris fra skrått hold. Deretter måtte sisteskansen ut i fullstrekk da Olof Mellberg brukte hælen på en corner fra Kim Källström.

2-0 på overtid

Blancs hvitkledde disipler jaget framover, men ble gang på gang hindret av en svensk forsvarsmur som fungerte for første gang i årets EM-turnering. Og da gikk det også som det måtte gå: I tilleggstiden avgjorde Larsson til blågul tomålsseier. Han banket inn en retur etter at Samuel Holmén hadde avsluttet i tverrliggeren.

- Sverige slo et middels fransk lag. De var bedre i alle deler av spillet, sa en skuffet Blanc.

England vant sin kamp 1-0 og møter Italia i kvartfinalen. Frankrike møter tittelforsvarerne fra Spania. Laget fikk ingen heldig oppladning til dét møtet tirsdag. (ANB-NTB)

Artikkeltags