Vant uværskamp

Yohan Cabaye og Karim Benzema feirer Frankrikes andre mål i kampen mot Ukraina fredag kveld.

Yohan Cabaye og Karim Benzema feirer Frankrikes andre mål i kampen mot Ukraina fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frankrike var best og vant 2-0 mot Ukraina etter mål av Jérémy Ménéz og Yohan Cabaye, i en kamp som ble avbrutt i nesten en time grunnet et kraftig uvær.

DEL

- I dag likte jeg virkelig måten vi spilte på. Vi kunne scoret et par mål til, og vi forbedrer oss stadig. Det er ennå ikke perfekt, men spillerne viser at vi har et stort potensial, sa Frankrikes landslagssjef Laurent Blanc etter en etterlengtet seier.

Det var Frankrikes første seier i et sluttspill siden VM-semifinalen mot Portugal for seks år siden. Både EM 2008 og VM 2010 endte med fransk fiasko og bare ett poeng i gruppespillet.

Det var et forferdelig regnvær da kampen startet til oppsatt tid, og banen greide ikke å ta unna de enorme nedbørsmengdene. Da det i tillegg brøt ut et kraftig tordenvær ikke langt fra arenaen, beordret den nederlandske kamplederen Björn Kuipers lagene inn i garderoben etter bare fire spilte minutter.

Pjatov reddet

Da kampen kom i gang, var det Frankrike som tidlig tok kontroll over kampen. Ménéz, som startet på benken i første kamp mot England, fikk et mål korrekt avvinket for offside. Samme mann fikk også Frankrikes største sjanse før pause, men traff bare rett på Ukraina-keeper Andrej Pjatov.

Også Philippe Mexès kunne gitt de blåkledde ledelsen før sidebyttet. Men headingen hans traff også Pjatov, som holdt vertsnasjonen inne i kampen før pause.

Som mot Sverige i første kamp var Andrej Sjevtsjenko Ukrainas farligste. Før pause hadde han vertsnasjonens beste sjanse, men det harde skuddet fra skrå vinkel traff rett på keeper Hugo Lloris. Like etter pause hadde veteranen et farlig skudd som føk hårfint utenfor krysset.

- Det var jevnt før pause. I 2. omgang klarte vi ikke å score, men det gjorde Frankrike. Jeg er fornøyd med spillet vårt, men dessverre gikk ikke alt som planlagt, sa Ukraina-sjef Oleg Blokhin, som måtte tåle å høre publikum bue mot slutten.

To kjappe mål

Ménéz fikk en ny god sjanse, men igjen traff han rett på en heldig og god Pjatov. Men kantspilleren skulle få sin revansj. Etter 53 minutter fikk han ballen i feltet og fintet seg innover. Denne gangen hadde ikke Ukrainas keeper mulighet, og Frankrike var i ledelsen.

To minutter senere avgjorde franskmennene langt på vei kampen. Karim Benzema, som også var nest sist på første scoring, slo presist gjennom til Yohan Cabaye, som sikkert sendte ballen i samme hjørne som Ménez.

- Hver eneste kamp er forskjellig fra alle andre. Vi var best i dag, men det var ikke lett mot et lag som hadde en hel stadion som støttet dem, mener Blanc.

Newcastle-spilleren kunne senere økt ledelsen, men skuddforsøket smalt i stolpen. Ukrainas forsøk på å angripe var aldri gode nok til å skape trøbbel for Frankrike, som tok en fullt fortjent seier. (ANB-NTB)

Artikkeltags