Arsenal pustes i nakken

To stolpetreff var det nærmeste Arsenal kom scoring i lørdagens hjemmekamp mot Chelsea.

To stolpetreff var det nærmeste Arsenal kom scoring i lørdagens hjemmekamp mot Chelsea. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

London-klubben ligger fortsatt best an i kampen om 3.-plassen i serien, men blir hardt presset av et Newcastle i storform.

DEL

Chelsea stilte med et noe redusert mannskap lørdag, trolig med returkampen mot Barcelona i mesterligaen i tankene. Det gjorde sitt til at Arsenal fikk dominere kampen, men foran mål ville det seg ikke helt for vertene.

– Det var en merkelig kamp. De bestemte seg for å stenge igjen og forsøkte å ta oss på overganger. De ventet på oss på egen banehalvdel, og vi var ikke smarte nok til å finne åpninger, sa Arsenal-manager Wenger til Sky Sports.

– Det var en strålende lagprestasjon. Organiseringen, innstillingen og innsatsen var topp. Det var et bra poeng å ta med seg, mente Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

Les også: Skadesmell for Arsenal

0-0 er et resultat van Persie og lagkameratene tross alt kan leve godt med. Arsenal ligger på 3.-plass, selv om det bare er tre poeng ned til Newcastle etter at formlaget knallet til med 3-0 hjemme mot Stoke senere lørdag. I tillegg har Newcastle én kamp mindre spilt enn Arsenal. Newcastle har vunnet de seks siste kampene og har ikke sluppet inn mål på de fire siste. Lørdag scoret Yohan Cabaye to mål for de svarte og hvite, mens Papiss Cisse scoret det siste.

Tottenham og Chelsea er også med i kampen om plassene som gir mesterligaspill neste sesong.

To i stolpeverket

Den første store sjansen i London-oppgjøret mellom Arsenal og Chelsea fikk toppscorer Robin van Persie på et frispark fra Theo Walcott etter 13 minutter. Walcott traff nederlenderen tilnærmet perfekt, men avslutningen gikk via stolpen og ut.

Gjestene hadde også sine muligheter, men tafatthet i angrepet gjorde at det ikke ble måljubel etter en knapp halvtime. Salomon Kalou kunne spilt opp Fernando Torres for åpent mål, men ivorianeren nølte lenge nok til at Laurent Koscielny fikk ryddet opp.

Arsenal rakk et nytt treff i metallet før pause Koscielny fikk gå alene opp i Chelsea-feltet, men headingen traff tverrliggeren. Van Persie fikk også en brukbar mulighet til før sidebytte, men traff rett på en god Petr Cech i Chelsea-målet fra sju meter. Annen omgang var sjansefattig, men også etter hvilen var gjestene nærmest scoring. Nok en gang fikk van Persie den største muligheten. (ANB-NTB)

Artikkeltags