Avgjorde storkampen

Eric Abidal (i midten) avgjorde cupkampen mot Real Madrid.

Eric Abidal (i midten) avgjorde cupkampen mot Real Madrid. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Eric Abidal ble matchvinner da Barcelona slo Real Madrid 2-1 lagenes 217. El Clásicos-møte onsdag.

DEL

Det var 1. kamp i kvartfinalen av den spanske cupen som gjaldt.

Dermed har katalanerne et veldig godt utgangspunkt til returmøtet i neste uke. Med seieren utlignet Barcelona til 86-86 i antall seirer i de berømte El Clásico-kampene.

Det var hjemmelaget som åpnet best. Real Madrid Portugisiske stjerne Cristiano Rolando slo til etter elleve minutter etter at lagene stort sett hadde trillet ball de første ti minuttene.

Han gikk alene igjennom på en kontring og satte ballen i mål fra skrått hold. Barcelonas sisteskanse Jose Pinto har nok reddet lettere forsøk tidligere. Det var for øvrig Rolandos fjerde mål mot Barcelona som Real Madrid-spiller.

Etter sidebytte var det et helt annet Barcelonalag som kom på banen. Anført av kapteinen selv, Carles Puyol, utlignet katalanerne bare fire minutter etter hvilen.

Temperaturen tok seg etter hvert mer og mer opp og gemyttene kom i kok da Pepe tråkket på hånden til en liggende Lionel Messi. Dommeren så ikke episoden og Pepe slapp unna sitt annet gule kort.

Avgjorde

Etter et visst Barcelona-trykk slo Eric Abidal til 13 minutter før slutt. Real-forsvaret forsøkte å sette ham i offside, men Abidal gjorde det enkelt og tuppet ballen forbi Iker Casillas i Real-målet.

Dette er eventuelle gjenstående El Clásicos denne sesongen:

* Returkampen i den spanske cupen.

* Eventuelt to møter i mesterligasluttspillet

* Returkampen i den spanske eliteserien.

Sikker seier

I den andre cupkampen onsdag nikket Fernando Llorente og Iker Muniain Athletic Bilbao til 2-0-seier og ledelse etter første kvartfinalekamp i den spanske cupen mot Mallorca.

Spanias landslagsspiss Llorente stanget inn det første målet i det 35. spilleminuttet på San Mames. Oscar De Marcos' innlegg var perfekt og 195 centimeter høye Llorente sendte vertene fortjent i ledelsen.

U21-landslagsmannen Iker Muniain er bare 1,70 meter høy, men kan også avslutte med hodet. Kantspilleren var mer fintfølende med skallen da han styrte baskernes 2-0-mål opp i vinkelen etter en snau time. Dermed kan Athletic Bilbao reise til returoppgjøret på Mallorca med to måls forsprang.

Klubben som står igjen som vinner etter den andre kvartfinalekampen møter vinneren av dobbeltmøtet mellom Espanyol og 3. divisjonsklubben Mirandés. Espanyol vant første oppgjør 3-2 på eget gress tirsdag. (ANB-NTB)

Artikkeltags