Bayern håper på revansj

Arjen Robben og München satser på å ta tilbake hegmoniet i tysk bundesliga.

Arjen Robben og München satser på å ta tilbake hegmoniet i tysk bundesliga. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er 50 år siden tysk Bundesliga ble stiftet. På ny står trolig gullkampen mellom Bayern München og Borussia Dortmund.

DEL

28. juli 1962 bestemte Tysklands fotballforbund seg for å opprette Bundesliga. Den første sesongen i det nye formatet ble spilt i 1963/64. Tysk klubbfotball er blitt en pengemaskin med enorme tilskuertall. Fredagens serieåpning mellom Dortmund og Werder Bremen blir sett av over 80.000 fans.

Dortmund har vunnet 1. Bundesliga to år på rad. Foran sesongen har de mistet Shinji Kagawa til Manchester United. Han blir erstattet av Mönchengladbach-stjernen Marco Reus, som kostet 17,1 millioner euro.

De gule og svarte har også hentet inn Julian Schieber (Stuttgart) og Leonardo Bittencourt (Cottbus).

– Hvem vinner seriegullet? Jeg vet ikke. Faktisk tror jeg ingen vet, sier Dortmunds gulltrener Jürgen Klopp.

– Når et lag er mester to år på rad så kan de ikke nekte for at er favoritter, men vi skal angripe Dortmund og gjøre alt vi kan for å få tittelen hjem til München, sier Bayern-trener Jupp Heynckes.

Sørtyskerne har vist muskler på overgangsfronten. Mario Mandzukic er hentet inn fra Wolfsburg, trolig for rundt 13 millioner euro. Inn kommer også det sveitsiske talentet Xherdan Shaqiri fra Basel (12,5 mill. euro) samt den brasilianske stopperen Dante fra Gladbach for 4,7 mill. euro.

– Bayern har brukt relativt mye penger på å styrke laget. Jeg tror Bayern blir sterkest nå, selv om Dortmund har vunnet to år på rad. Klopp og Dortmund har gjort en god jobb de to siste sesongene, men samtidig har Bayern spilt dårlig. En har også sett at Bayern München-forsvaret ikke har vært bra nok mot de beste, som Dortmund og Chelsea, sier tidligere Bundesliga-toppscorer Jørn Andersen til NTB.

Bayern kom helt til finalen i mesterligaen

Schalke omtales som en outsider fulgt av Leverkusen, Stuttgart og Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach. Nordtveit får trolig en sentral rolle på Gladbachs midtbane.

Hannover er ventet på øvre halvdel. De er avhengig av at Mohammed Abdellaoue finner tilbake til scoringsformen fra i fjor høst. Han scoret 11 bundesligamål i fjor, men ingen av dem kom etter 20. serierunde (av 34). Henning Hauger spiller også i Hannover. Han er tilbake fra skadeproblemer. Kanskje kan han kjempe seg inn på laget igjen.

Per Ciljan Skjelbred har ikke hatt noen stor karriere i Hamburg, et lag som er ventet rundt midten av tabellen. Vadim Demidov er ny nordmann i tysk fotball denne sesongen. Stopperen spiller for Eintracht Frankfurt. Det nyopprykkede laget er spådd en stri tørn. Målet er å overleve på øverste nivå. (ANB-NTB)

Artikkeltags