Brann-talent (14) ønsket i Feyenoord

Emil Hansson og faren Patrik er sikker på at Feyenorrd er rett vei å gå for 14-åringen.

Emil Hansson og faren Patrik er sikker på at Feyenorrd er rett vei å gå for 14-åringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Supertalent fra Bergen ønsker å nå langt.

DEL

Emil Hansson (14) tøyser seg fortsatt med fotball i gaten. Men interessen fra Feyenoord er ikke noe å tulle med.

14-åringen er byens største fotballtalent, og spiller til daglig for Branns smågutte- og guttelag. Men også andre har oppdaget Hanssons talent. Den nederlandske toppklubben Feyenoord oppdaget unggutten under en cup i fjor sommer.

Siden den gangen har 8.-klassingen ved Gimle skole i Bergen trent og deltatt i cuper med toppklubbens guttelag fem ganger, melder Bergensavisen.

Fortsatt bare en lek

– Det er utrolig morsomt å være med dem uansett om det er cuper eller bare trening. Hver gang jeg kommer tilbake, merker jeg at jeg er blitt en bedre spiller, smiler ungdomsskoleeleven.

Emil Hansson har fotball i blodet. Faren hans er Branns assistenttrener, Patrik Hansson, som også var regnet som et stortalent helt til en skade satt en stopper for karrieren.

For Emil har det bare handlet om å gjøre det han synes er aller mest morsomt i hele verden.

– Jeg tenker ikke på at det å trene med Feyenoord er noe press. Fotballen er bare gøy for meg, forteller Emil.

Ser på sønnen til «Henke» også

Det en grunn til at Emil flere ganger er hentet til Nederland for trene.

Han skal tilbake i august. Han er den eneste utlendingen som trener med dem i sin årgang.

Blant dem som er året eldre, er det også bare én utlending som hospiterer. Det er sønnen til den svenske legenden Henrik «Henke» Larsson.

Feyenoord søker bare i Nederland og Skandinavia etter talenter, og de ønsker å hente byens største fotballtalenter på sikt.

Nederlenderne er ikke alene. Flere toppklubber fra store europeiske ligaer har lagt merke til den lille lyshårede offensive midtbanespilleren fra Norge.

– Vi har sagt nei til alle andre enn Feyenoord. De har levert et godt opplegg frem til nå, og er kjent for å ha et godt talentarbeid, sier faren.

PS! I slutten av juli kommer den nederlandske klubben til Bergen med U19-laget sitt for å spille mot Brann 2 og Nest-Sotra. I tillegg skal storklubben fortelle om talentsatsningen de driver.

(ANB)

Artikkeltags