Effektivt FFK borte mot Sogndal

FFK-spillerne feirer etter scoring.

FFK-spillerne feirer etter scoring. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad var effektive og gode borte mot Sogndal. Se mål og høydepunkter!

DEL

Fredrikstad tok årets første borteseier og tre svært viktige poeng da østfoldingene på effektivt vis vant 3-1 borte mot Sogndal i eliteserien fredag.

Gjestene fra «plankebyen» lå under nedrykksstreken før fredagens sene kveldskamp på Fosshaugane. Med kun to seirer på tolv forsøk, hadde FFK derfor lite annet å gjøre enn å trykke på for en sjelden borteseier. Det betalte seg for østfoldlaget med tre scoringer.

Les også: Han blir Haugesund-spiller

- Det er veldig godt å vinne. Alle poeng vi kan plukke, er kjærkomment og viktig i den situasjonen klubben er i. Jeg er godt fornøyd med den første halvtimen. Etter pause økte Sogndal presset, men alt i alt vinner vi fortjent til slutt, sa FFK-trener Trond Amundsen til TV 2 etter kampen.

Utnyttet avklaringer

Etter en åpen start slo først Khalifa Jabbie til i det 24. minutt med et skudd fra 20 meter og i mål. 19-åringen fra Sierra Leone tok godt vare på en retur etter en Sogndal-avklaring og banket ballen i det lengste hjørnet bak keeper Kenneth Udjus.

Fem minutter senere var ledelsen doblet da Alexander Ruud Tveter dukket opp fra høyre og fikk skyte ballen hardt i nettmaskene fra rundt fem meter etter et hjørnespark. Først prøvde Jørgen Horn seg med hodet, men Henrik Furubotn reddet på strek. Men igjen fikk vertene svi for avklaringene sine.

Sogndal, som fredag spilte sin første kamp på nytt kunstgress, var ikke uten sjanser. Det var likevel først i annen omgang at Jonas Olssons lag hevet seg og satte Fredrikstad under press. Etter et par farligheter på hjørnespark kom reduseringen da Ulrik Flo satte ballen i en pen bue over keeper Jon Knudsen i det 60. minutt. Målet kom etter et langt utspark fra Udjus, som gikk forbi FFK-forsvaret og spratt i bakken slik at Flo kunne nikke den inn til 1-2.

- Må være tålmodige

Hjemmelaget kjempet hardt for en utligning, men de 5037 frammøtte måtte i stedet se en tidligere Sogndal-spiller øke til 3-1 fem minutter før slutt. Fra 20 meter plasserte Ole Jørgen Halvorsen ballen kontant i det lengste hjørnet.

- Vi hevet oss betydelig i annen omgang, og det kunne fort ha blitt 2-2. Det ble ikke slik, men vi viste moral og at det finnes håp. Vi har hatt en lang rekke nå der vi har sluppet inn mål helt mot slutten. Men vi må være tålmodige, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Tarik Elyounoussi kom ikke på scoringslisten i det som kan ha vært hans siste kamp for FFK. 24-åringen har passert legesjekken hos det ferske serie A-laget Pescara og kan bli klar for italienerne om kort tid.

Seieren gjør at Fredrikstad gikk opp til kvalifiseringsplassen på tolv poeng før resten av helgens serierunde spilles. Sogndal er nummer ti på tabellen med sine 14 poeng. (ANB-NTB)

Artikkeltags