FFK er reddet

Ill.

Ill. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad Fotballklubb er reddet fra konkurs, men økonomisk venter flere tunge år for aristokraten.

DEL

Natt til onsdag kom pressemeldingen om at FFK unngår konkurs. Store avvik mellom inntekter og utgifter samt stor gjeld har skapt store problemer for eliteserieklubben.

Etter intenst arbeid er utgiftene for 2012 kuttet med 10 millioner kroner. 12,4 millioner kroner i gjeld er slettet etter avtale med kreditorene. Restgjelden skal ifølge f-b.no ikke betjenes før i 2014.

– Det er tatt dramatiske grep for å få balanse i regnskapet. Vi har kuttet kostnadene med 10 millioner kroner. Det har vært helt nødvendig. Styret er komfortable med å drive videre, sa daglig leder Lars–Thomas Stene på onsdagens pressekonferanse.

Samler styrene

Klubben har den siste tiden solgt både Amin Askar (Brann) og Joachim Thomassen (Vålerenga). FFK ville ikke si noe om spillerne har akseptert lønnskutt. Stene bekreftet bare at spillerne har bidratt i oppryddingsprosessen.

Et av grepene Stene tar er at styrene i Sport og AS skal jobbe tettere sammen og ta felles beslutninger. Stene blir leder for både klubb og AS. Han setter seg høye mål.

– Min ambisjon er å gjøre FFK til den best drevne klubben i Norge. Vi skal ha kontroll på utgifter og inntekter gjennom systematisk arbeid, sa Stene.

Mangler spillere

Han er klar på at vanskelige år venter økonomisk.

– 2012, 2013 og 2014 blir knalltøffe år for klubben og hele systemet, sa den daglige lederen.

En utfordring for klubben er kravet om 20 spillere i A-stallen. Det finnes ikke midler til å hente nye spillere til Østfold-klubben.

– Vi må ha to spillere til, men jeg kan like gjerne stå oppført der. Det står ikke på kvaliteten. Men dette går ikke uten ekstern hjelp, sa styreleder Svein Johannessen på pressekonferansen.

Fredrikstad serieåpner borte mot Tromsø 25. mars. (ANB-NTB)

Artikkeltags