Første test for Hodgson

Roy Hodgson var i godt humør på pressekonferansen før kampen mot Norge.

Roy Hodgson var i godt humør på pressekonferansen før kampen mot Norge. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere Viking-trener Roy Hodgson er sjef for et av de svakere engelske landslagene noensinne.

DEL

En dårlig start på England-karrieren vil skape uro foran fotball-EM.

Hodgson har trent lag siden midt på 1970-tallet. Han hadde suksess med Sveits og vant flere titler i svensk fotball, men i hjemlandet står han uten trofeer. Hodgson har gjort gode jobber i West Bromwich og Fulham, mens det i Blackburn og Liverpool gikk fullstendig galt.

Hodgson har likevel britisk presse på sin side. Det gir arbeidsro. Men et tap mot Norge vil ikke gi ham noen god start på trenergjerningen.

– Jeg er spent. Om jeg er nervøs vet jeg ikke. Det handler om å lære spillerne å kjenne. Vi har ikke mye tid, og morgendagen kan være et viktig steg. Så får jeg dessuten se flere spillere i aksjon på Wembley mot Belgia. Viktig å se hva de kan utrette i landslagsdrakten, sier Hodgson foran sin første kamp.

Det var tilløp til kaos da Hodgson fredag hadde pressekonferanse på Ullevaal stadion. Alle ville vite hva den tidligere Halmstad-treneren hadde å si før sin England-debut. Noen avklaringer kom. Kaptein Steven Gerrard starter sammen med Liverpool-makker Andy Carroll. Samtidig ser skadesituasjonen bedre ut for Scott Parker, mens Danny Welbeck trenger tid. Glen Johnson trøbler med infeksjon i en tå, mens Robert Green har fått klarsignal til å starte i mål – på bekostning av Joe Hart.

Engelske landslagssjefer har god statistikk. De pleier å vinne sin første kamp. Samtidig har ikke England slått Norge under ledelse av Egil Olsen.

– Det er viktigere å vinne første kamp i EM-sluttspillet enn den første landskampen, sier Hodgson.

Spørsmålet er om pressen og fansen er enig dersom England blir latterliggjort på Ullevaal lørdag kveld.

– Vi ligger bra an. Jeg er fornøyd med energien og viljen i laget, selv om en tredel av spillerne mangler. Jeg kan bare rose spillernes arbeid hittil. De har gitt et veldig godt førsteinntrykk, sier Hodgson som har gitt fire Chelsea-spillere fri. Manchester United-spissen Wayne Rooney er heller ikke med.

Hodgson møter gamle kjente både i Egil Olsen og Brede Hangeland.

Dette er inntrykket han har av Drillo, som trente Fredrikstad da Hodgson var i Viking:

– Han er en topp trener og et flott menneske. Jeg har kjent ham lenge. Nå er han tilbake som landslagssjef etter en pause. Og han har løftet laget. Dere var uheldig som ikke kom til sluttspill.

Og rosen sitter også løst når det gjelder Hangeland, som Hodgson hentet til Fulham for å sikre plassen i Premier League for noen år siden.

«Outstanding» spiller som blir bedre år for år. Han ble kastet inn på dypt vann da vi kjempet mot nedrykk i Fulham. Han er en av de beste stopperne i Premier League, og en jeg ser opp til. Jeg anser ham for å være en god venn.

Fredag kveld ledet Hodgson Englands trening på Ullevaal i stekende sol. (ANB-NTB)

Artikkeltags