Fotball-Norge i sorg

Stabæk-spiller Tor Marius Gromstad ble funnet død i Oslo mandag.

Stabæk-spiller Tor Marius Gromstad ble funnet død i Oslo mandag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Den savnede Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad ble mandag funnet død i Oslo. Onsdagens kamp mot Vålerenga er utsatt.

DEL

– Det er med sorg vi har mottatt budskapet om at Tor-Marius er død, og våre varmeste tanker går til hans familie. Dette er en svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i Stabæk, Hallgeir Åndal, i en pressemelding.

Mandag morgen ble 22-åringen funnet død på en byggeplass i Oslo.

– Vi vil samles til en minnestund senere mandag. Nå er det viktig at vi er sammen og tar vare på hverandre. På vegne av Stabæk ønsker jeg å takke alle som har bidratt i leteaksjonen og som støtter oss og viser omsorg i en vanskelig tid, sier Åndal.

– Tragisk

Norsk idrett har vært hardt rammet de siste månedene. Fotballpersonligheten Knut Torbjørn Eggen (51) døde i februar, en av landets største suksesstrenere i langrenn Inge Bråten to måneder senere.

Det er bare vel to uker siden svømmeren Alexander Dale Oen (26) døde under en treningsleir i USA. Han ble gravlagt fredag.

Norsk toppfotball sørger etter at et fotballtalent har gått bort.

– Det er fryktelig trist. Ord blir fattige i en slik sammenheng. Mine tanker og sympati går til familien, etterlatte, lagkamerater og klubben hans. Jeg kjente ham ikke personlig, men når så unge mennesker går bort, er det bare tragisk, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

– NFF sender våre varmeste tanker til Tor-Marius Gromstads familie, venner og kollegaer i Stabæk. Dette er en trist dag for norsk fotball, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Leteaksjon

Spillere, trenere og ansatte i klubben ble mandag orientert om dødsfallet

Venner, familie og klubb har lett etter 22-åringen siden han ble meldt savnet lørdag kveld. Gromstad forlot brorens leilighet på Bislett i Oslo ved 7.30-tiden lørdag morgen og ble meldt savnet klokken 21 samme kveld.

Mandag ble det funnet en død person på en byggeplass i Oslo, og politiet bekrefter at personen er den savnede Stabæk-spilleren.

Det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Norges Fotballforbund (NFF) opplyste mandag at Stabæks eliteseriekamp borte mot Vålerenga onsdag utsettes. Ny kampdato er ikke fastsatt.

Hilsener

Avdøde Tor-Marius Gromstad var tillitsmann i NISO, idrettsutøvernes fagforbund.

– Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tor-Marius Gromstad er død. Våre varmeste tanker går til familie, venner og alle i og rundt Stabæk Fotball. At et ungt liv går bort så altfor tidlig er ufattelig trist. Dere skal vite at vi er mange som deler sorgen med dere.

– Dette er en veldig tung dag for oss i NISO. Vi har mistet en av våre dyktige tillitsmenn. Som tillitsvalgt i Stabæk Fotball var Tor-Marius i tett kontakt med NISO, og med sin væremåte og ryddige framferd gjorde han stort inntrykk på oss alle, skriver forbundsleder Joachim Walltin.

På twitter uttrykker idrettsprofiler sin medfølelse:

«Hvil i fred, Tor-Marius Gromstad. Mine varmeste tanker går til hans familie. Det er en svært tung dag for oss alle, skriver Rosenborgs Markus Henriksen.

«Forferdelige nyheter. Hvil i fred, Tor-Marius Gromstad. Sender varme tanker til pårørende og de nærmeste, skriver eks-Liverpool-spiller Vegard Heggem. (ANB-NTB)

Artikkeltags