Ga sjefen en perfekt bursdag

Aalesund ble årets cupmester i fotball. Michael Barrantes var cupfinalens store spiller.

Aalesund ble årets cupmester i fotball. Michael Barrantes var cupfinalens store spiller. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Venstrebeinet til Michael Barrantes og et overraskende tafatt Brann-lag ga Kjetil Rekdal en hyggelig 43-årsdag søndag.

DEL

– Første omgang er det mest imponerende jeg har sett av laget mitt. Da var vi knallgode, og vi holdt stand i annen omgang. For to år siden vant vi på rå styrke, i dag vant vi fordi vi var bedre enn motstanderen, jublet Rekdal etter kampen.

Han har fortsatt perfekt finalestatistikk. Rekdal har vunnet som spiller med Molde, som trener med Vålerenga og nå for annen gang med Aalesund.

– Det er nesten så jeg blir redd for å komme hit igjen, av frykt for at statistikken min skal ryke, fleipet Rekdal.

Aalesund var det toneangivende laget på Ullevaal og vant fullt fortjent. Brann skapte nesten ikke sjanser og skuffet sine tilhengere kapitalt. Heller ikke Rekdals lag vasset i sjanser, men to skudd fra Barrantes ga sunnmørsjubel.

For første gang i NM-historien var over halvparten av spillerne som startet finalen utlendinger, og det var bare rimelig at en av dem skulle bli den store helten. Costaricaneren herjet med Brann-forsvaret.

Hans avslutning i det 19. minutt ble sleivet i eget mål av Lars Grorud, men vinnermålet i slutten av første omgang var så godt som helt hans eget. Barrantes både startet og avsluttet angrepet som endte med 2-1-målet.

– Barrantes er den mest kreative spilleren i eliteserien, og han vant finalen for dem i dag, sa en svært skuffet Brann-trener Rune Skarsfjord.

Brann fikk sin scoring på dødball ved midtstopper Zsolt Korcsmár, og samme mann hadde den beste sjansen til utligning da Sten Grytebust ni minutter før slutt måtte ut i full strekk for å slå skuddet hans over mål.

Svakt Brann

Brann la seg uforståelig dypt og overlot initiativet til Aalesund helt fra start. Det gikk en stund før Rekdals menn greide å skape sjanser, men i det 19. minutt ble Brann straffet for manglende aggressivitet i presset.

Etter et innkast ble ballen spilt inn på banen til livsfarlige Barrantes, som skjøt fra 25 meter. Inne i feltet sto midtstopper Lars Grorud, som i forsøket på å sparke ballen unna sleivet den forbi en utspilt keeper Piotr Leciejewski.

Brann slo tilbake nesten umiddelbart, på et tvilsomt idømt hjørnespark. Aalesund hang ikke med på de innøvde bevegelsene foran mål, og Korcsmár hadde bare lagkamerat Maxi Bajter som selskap da han gikk opp ved 5-meterstreken og stanget ballen i nettet.

Scoringen fikk det ikke på noen måte til å løsne for Brann, som fortsatt rygget langt tilbake og lot Aalesund stå for spillet. Rødtrøyene hadde for langt fram når ballen ble vunnet og sendte heller ikke mange spillere fram på sine få gode overgangssjanser.

Vakkert vinnermål

Bedre stelt var det med Aalesund, men det var ikke lett å forsere skyttergravene Brann gravde seg ned i rett utenfor egen 16-meter. Det var kampens tredje ordentlige sjanse som ga Aalesund 2-1-ledelse i det 38. minutt.

Barrantes spilte Demar Phillips fram på venstresiden, fikk ballen perfekt tilbake og skjøt direkte med venstrebeinet så ballen suste inn i lengste hjørne.

– Allerede før scoringen satt jeg og sa at vi må skryte av spillerne i pausen, for de hadde vært gode. Så scoret de det vakreste målet vårt i år, sa Rekdal.

Brann mannet seg opp til et par små muligheter i slutten av omgangen, først da to spillere stresset Grytebust på et tilbakespill og Kim Ojo taklet ham. Verken Ojo eller Guastavino greide å avslutte, men det resulterte i et frispark der Guastavino tvang AaFK-keeperen til en god redning.

Etter pause hadde Rodolph Austin ordre om å nøytralisere Barrantes. Brann kom mer med i spillet, men uten å skape sjanser. Aalesund kunne punktert kampen på sine kontringer, men Leciejewski reddet godt på farlige skudd fra Barrantes og Edvard Skagestad.

Nærmere enn Korcsmár-skuddet i det 82. minutt kom aldri Brann. En uke etter at Brann storspilte og gjorde Molde til mester, bidro laget med en slett kamp til at Aalesund ble det. (ANB-NTB)

Artikkeltags