- Gi ham en sjanse

Tidligere Wolves-mangager mener fansen ikke bør bekymre seg for Solbakken, og at han vil komme med nye og spennende ideer.

Tidligere Wolves-mangager mener fansen ikke bør bekymre seg for Solbakken, og at han vil komme med nye og spennende ideer. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere Wolverhampton-manager Mark McGhee synes Solbakken er et spennende valg som ny manager.

DEL

For Wolves-supporterne er Solbakken et ubeskrevet blad, og fredagens ansettelse skiller seg ut i klubbens 135 år lange historie. For første gang har Midlands-laget hentet en sjef utenfor Storbritannia og Irland.

Som Wolverhampton-manager prøvde Mark McGhee å hente Solbakken fra Lillestrøm i 1997/98-sesongen. Den gang gikk nordmannen i stedet til Wimbledon. Skotten har tro på at Solbakken er rett mann til å lede Wolves tilbake til engelsk eliteserie neste sesong.

– Klubben har gjort flere gode ansettelser tidligere. Fansen skal ikke frykte at ha Solbakken ikke har erfaring som manager i England. De bør se på dette som et svært spennende valg. Han vil komme med ny ideer og vil ha et klart bilde av hvordan laget hans skal spille. Uti fra det jeg vet om ham, vil spillere som ikke lystrer forsvinne ut av klubben, sier McGhee til avisen Express and Star.

– Som spiller hadde han en utrolig god arbeidsmoral, og det som alltid skinte gjennom var holdningene hans. Han var veldig fokusert og profesjonell, forteller han videre.

54-åringen mener Solbakken ser ut til å være en del av en ny generasjon managere i engelsk fotball. Han viser blant annet til personer som Roberto Martinez (Wigan), Brendan Rodgers (Swansea) og Owen Coyle (Bolton) som trenere som representerer noe ungt og forfriskende.

– Da disse ble ansatt ble det også stilt flere spørsmålstegn, men de har overbevist og gjort seg bemerket. Nå snakker folk om hvor gode ansettelsene var. De er del av den moderne managergenerasjonen, sier McGhee. (ANB-NTB)

Artikkeltags