Gir opp England-jobben

Harry Redknapp gir opp å bli engelsk landslagssjef.

Harry Redknapp gir opp å bli engelsk landslagssjef. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Harry Redknapp har gitt opp å bli engelsk landslagssjef i fotball.

DEL

Tottenham-manageren har i lengre tid vært manges favoritt til den ledige jobben, men tirsdag signerte Roy Hodgson noe overraskende en fireårskontrakt med Det engelske fotballforbundet (FA).

Engelske medier har spekulert i at Redknapp ble for dyr å kjøpe fri fra Tottenham – og at det til syvende og sist torpederte hans kandidatur.

Hovedpersonen velger nå å legge hele saken bak seg, og tror ikke hans navn vil dukke opp i landslagssjef-debatten mer.

– Jeg tror ikke det kommer til å skje nå. Roy har en fireårskontrakt, og jeg håper han fullfører den og får stor suksess, sier Redknapp til BBC.

Slapp å ta valget

Nå fortsetter Redknapp å rette fokuset mot Tottenham – og klubbens kamp for en plass i høstens mesterliga. Spurs har vært nede i en solid bølgedal den siste tiden, men synes å være tilbake på rett spor med to seirer den siste uka.

Onsdag ble det 4-1 borte mot Bolton – hvilket Redknapp hadde all grunn til å smile bredt over. Etter kampen gjentok 65-åringen nok en gang at han ikke er bitter over at landslagssjef-jobben gikk fløyten.

– Jeg våknet ikke på mandag og tenkte «Hva har skjedd, jeg ble ikke landslagssjef?», sa Redknapp.

Suksessmanageren velger heller å snu på flisa.

– For å være ærlig gjorde dette at jeg slapp å ta en avgjørelse, og jeg trives veldig godt i Tottenham, sier han.

Gleder seg til ferie

Redknapp kjenner West Bromwich-sjef Roy Hodgson godt – og tror den tidligere Viking-treneren har det som skal til for å håndtere utfordringen som nå venter. Mange anser England-jobben for å være en av fotballens aller vanskeligste.

– Jeg ønsker Roy alt godt. Jeg er lei av å høre at navnet mitt blir nevnt, nå er det over, sier Redknapp – og understreker igjen at han har det fint på White Harte Lane.

– Jeg har en strålende jobb og er heldig. Det er mange karer som er smartere enn meg, men som likevel trener klubber på lavere nivå, sier han.

Nå kan Spurs-sjefen forberede seg på en god sommerferie. Hadde han fått England-jobben ville det ikke blitt rare pusten i bakken før EM-forberedelsene startet.

– Jeg gleder meg til sommerferie. Det har vært et tøft år, sier Redknapp. (ANB)

Artikkeltags