Håper på øvre halvdel

Brede Hangeland og John Arne Riise håper at Fulham ender på øvre saken.

Brede Hangeland og John Arne Riise håper at Fulham ender på øvre saken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er nesten tomt for nordmenn i Premier League, men to gjengangere er å finne når den engelske serien starter lørdag.

DEL

Brede Hangeland og John Arne Riise i Fulham åpner hjemme mot Norwich.

Det har vært flere utskiftninger i spillerstallen på Craven Cottage i sommer. Andy Johnson (QPR), Danny Murphy (Blackburn), Dickson Etuhu (Blackburn) og Bjørn Helge Riise (Lillestrøm) er blant spillerne som har forsvunnet fra London-laget i sommer.

Manager Martin Jol har styrket angrepet med Mladen Petric (Hamburg) og Hugo Rodallega (Wigan), mens Sascha Riether er lånt inn fra Köln. Det er uklart om Clint Dempsey blir værende. Den amerikanske toppscoreren er blitt koblet til Liverpool i hele sommer.

– Hva kan vi forvente av Fulham i år?

– Det er jeg spent på selv også. Vi har hatt en del utskiftninger i sommer, og jeg er litt usikker, sier landslagskaptein Hangeland, som styrer Fulhams midtforsvar.

– Først er målet å ikke blande seg inn i nedrykksstriden. De siste årene har vi noen ganger blandet oss inn blant topp ti, og det håper vi å klare igjen. Samtidig handler det først om å få de nødvendige 40 poengene, sier Hangeland.

Tøffere og tøffere

Forsvarskollega Riise vet heller ikke helt hva som bor de i hvitkledde foran sesongstart.

– Vanskelig å si, for det er mange spekulasjoner om spiller ut og inn - og slik vil det være til overgangsvinduet stenger i starten av september, sier Riise.

– Men topp ti er realistisk for oss. Martin Jol har fått ett år ekstra med laget og kjenner oss enda litt bedre, mener backen.

En rekke klubber satser ambisiøst for å lykkes i det som blir omtalt som verdens beste fotballserie.

– Nivået blir bare høyere og høyere for hvert år, og stadig flere klubber investerer stort og mange bruker mer penger enn oss. For Fulham blir det stadig tøffere å forsvare posisjonen. Vi har klart det før og skal prøve igjen, sier Hangeland.

Skadeplaget nykommer

Hugo Rodallega er hentet inn fra Wigans angrep. Han er det store forventninger til i London.

– Han har vært en del skadet etter at han kom i sommer, men han har sett bra ut når han har vært i aksjon. Han er en mann vi håper kan score noen mål for oss, sier Hangeland.

Verre er det om Dempsey forsvinner.

– Det sier seg selv. Han var toppscoreren for oss i fjor og var en veldig viktig spiller. Det vil være et stort tap dersom han ikke blir disponibel.

– Rodallega har vært mye skadd, men ser bra ut. Det er en god spiller. Og Mladen Petric har scoret mye i sommer. Det er gode spillere som er hentet inn, så dette blir spennende, istemmer Riise.

Mot Norwich lørdag kommer første indikasjon på hva en kan forvente av «norskeklubben».

Artikkeltags