Håpet lever for AaFK

Enar Jääger fortviler.

Enar Jääger fortviler. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Aalesund kjempet hardt, men måtte tåle et 1-2-tap borte mot kypriotiske APOEL Nikosia i europaligakvalifiseringen torsdag.

DEL

Det skjedde på en dag da det ble kjent at det er mistanke om at lagets hjemmekamp mot Tirana forrige uke var fikset. Det er ikke mistanke om at noen fra Aalesund skal ha vært involvert i ulovlighetene.

Kjetil Rekdals mannskap øynet et sterk 1-1-resultat på Kypros, men ti minutter før slutt sørget innbytter Efstathios Aloneftis for at APOEL tok første stikk før returoppgjøret i Ålesund neste torsdag.

AaFK gjorde en disiplinert og alt i alt god kamp i varmen (34 grader) borte mot en av kvartfinalistene i mesterligaen forrige sesong. Tremaine Stewart sendte også overraskende gjestene i føringen etter 16 minutter spill.

Den 24-årige jamaicaneren fikk en god ball fra Lars Fuhre på venstrekanten og feide ballen i lengste hjørne. Målet kom befriende tidlig for AaFK, som i åpningskvarteret slet med å holde ballen i laget.

AaFK-keeper Sten Grytebust hadde god kontroll på det APOEL vartet opp med den første halvtimen. Han var imidlertid sjanseløs da Mário Sérgio i det 34. minutt slo et frispark rett i mål fra rundt 20 meter.

Hjemmelaget tok en fortjent utligning. Til pause var skudd på mål 6-1 i favør hjemmelaget. I annen omgang ble det mer en ren forsvarskamp for Aalesund.

I det 75. minutt var Aloneftis alene gjennom mot mål, men Grytebust sto fram med en sterk redning. Få minutter senere skulle imidlertid samme mann få sitt mål.

Resultatet gir likevel fortsatt håp om avansement for AaFK. Laget må score på eget gress neste uke, men der er sunnmøringene til gjengjeld svært sterke. (ANB-NTB)

Artikkeltags