Hareide ferdig i Viking

Åge Hareide er ferdig i viking.

Åge Hareide er ferdig i viking. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Viking FK melder i dag at Viking-manager Åge Hareide forlater klubben.

DEL

[Rogalandsavis.no]

Åge Hareide og Viking er blitt enig om å avslutte Hareides ansettelsesforhold i klubben nå. Det skriver Viking FK i en pressemelding.

Hareide og Viking er også enig om sluttvederlag i forbindelse med opphøret av ansettelsesforholdet.

Avslutningen er begrunnet i svake sportslige resultater.

– Klubben har startet arbeidet med å identifisere Hareides erstatter, og ønsker med dette og framtidige grep å kunne legge til rette for ny sportslig utvikling, og gjenreise entusiasmen rundt og tilliten til Viking, melder Viking. .

A-lagets virksomhet vil på kort sikt styres i et samarbeid mellom klubbens sportslige apparat og administrative ledelse.

Viking vil også benytte anledningen til å takke Åge Hareide for innsatsen i klubben.

– Har ikke fått sparken

Så seint som mandag, under møtet i Vikings sportslige utvalg, uttalte Christian Rugland at han fremdeles hadde tillit til Åge Hareide.

– Åge er vår manager, og vi forholder oss til det. Vi i styret har tillit til ham, og spillerne sier de har tillit til ham. Vi tror han er rett mann til å snu dette, sa Rugland etter møtet.

Nå har pipa fått en annen låt.

– Vi har hatt en evaluering i klubben om de svake resultatene vi har hatt, og har kommet til at vi ikke har hatt den ønskede utviklingen av A-laget. Derfor har vi bestemt oss for å ansette en ny trener nå, for å gjenreise tilliten til Viking slik at vi kan bli et vinnerlag igjen, sier styreleder i Viking FK, Christian Rugland, til RA.

Rugland forklarer at Viking skal ha på plass en ny trener før kampen mot RBK 30. juni. I mellomtiden vil Tomas Perreira, Joseph Pep Clotet og Gary Goodchild lede laget.

– Har Hareide fått sparken?

– Han har ikke fått sparken. Vi er enige om at vi skal avslutte arbeidsforholdet og har signert en avtale om det. Vi er også enige om et sluttvederlag.

– Hva har endret seg siden krisemøtet på mandag som endte med at dere sa at Hareide har full tillit?

– Alt vi har sagt underveis i prosessen har vært sant. Vi har lenge sagt at vi skal vurdere dette i EM-pausen. I etterkant av forrige møte har vi bearbeidet saken, snakket sammen og tatt status, og kommet til en annen konklusjon enn etter forrige møte.

Rugland sier at Åge Hareide selv har vært med på denne prosessen. Den endelige avgjørelsen er tatt i samarbeid med Hareide og det sportslige utvalget i Viking, som Rugland leder.

Full forståelse

Åge Haride har full forståelse for styrets avgjørelse.

– Det er ikke noe å si på argumentasjonen. Resultatene har vært dårlige, og jeg må bare akseptere at det ender nå, sier Hareide til RA.

Det er få dager siden styret i Viking gikk ut i media og slo fast at Hareide satt trygt som Viking-manager.

– Er du overrasket over styrets helomvending?

– Nei, altså det får du spør styret om, svarer Hareide.

Han er ikke bitter, men synes det er dumt å måtte forlate Jåttåvågen uten å få til det han begynte på.

– Klart det var ikke slik jeg ønsket det skulle bli, men slik er fotball. Jeg har vært i dette yrket lenge, og vet at man må ha resultater. Små marginer avgjør om det blir suksess eller ikke, forteller Hareide.

Følg oppdateringen på Rogalandsavis!

Artikkeltags